To je to što me zanima!

Saznajte više o natječaju "Pametnom idejom do uspjeha"

Znate li da je poduzetnik jedan od najvažnijih ekonomskih resursa i da svaki sedmi čovjek ima karakteristike dobrog poduzetnika?
Vidi originalni članak

Znate li da je poduzetnik jedan od najvažnijih ekonomskih resursa i da svaki sedmi čovjek ima karakteristike dobrog poduzetnika? Pametna kuna donosi vam iznenađenje -  'Pametnom idejom do uspjeha'. O čemu se točno radi? Saznajte u nastavku.                                      

'Pametnom idejom do uspjeha' prvi je online nagradni natječaj koji za cilj ima razvoj poduzetništva, kao jednog od najvažnijih segmenata razvoja svakog društva. 

Poslovne ideje koje biste željeli pretočiti u uspjeh možete nam slati od danas do 9.10.2011. i tako doći u priliku osvojiti neke od vrijednih nagrada.

Natječaj je podijeljen u tri faze:

1. Prikupljanje poslovnih ideja

2. Žiri će izdvojiti zanimljive ideje i postaviti dodatne zadatke ( u skladu sa prirodom, konkretne, poslovne ideje) sudionicima koji su ušli u uži izbor. Žiri će na temelju realizacije tih zadataka odabrati tri finalista.

3.  Finalisti će prilikom prvog susreta sa žirijem dobiti tjedni zadatak za ispunjavanje određenog dijela poslovnog plana te će svoj tjedni zadatak morati prezentirati na svakom idućem susretu sa žirijem . Žiri ocjenjuje njihove tjedne zadatke te nakon završnog zadatka "prezentacija sažetka poslovnog plana", odabire pobjednika.

Prvi krug počinje javnim pozivom i objavljivanjem prijavnice za natječaj 'Pametnom idejom do uspjeha', a u natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni, poslovno sposobni, državljani Republike Hrvatske koji zadovoljavaju uvjete propisane u pravilima natječaja.

Kriteriji za odabir ideje?

Očekujemo kreativnost, inovaciju, ostvarivost, razumijevanje i tržišni potencijal vaše ideje, a posebno nas vesele ideje koje imaju izvozni potencijal. Nije važno radi li se o proizvodu ili je u pitanju usluga. Ako mislite da znate kako svoju ideju učiniti isplativom - prijavite se!

Stručni žiri i brojni suradnici

Kao što svi znamo, nije problem doći do ideje za projekt, već je pravi izazov provesti tu ideju u djelo.  Pomoći ćemo vam u tome. 'Pametnom idejom do uspjeha' je prilika za sve koji imaju znanje, kreativnost i želju da ostvare svoj poduzetnički san. Ukoliko upravo vaša ideja odgovara zahtjevima stručnog žirija, imate priliku života u kojoj možete svoju ideju, ali i svoj život – obogatiti brojnim kontaktima, vještinama i znanjima. Naučite s nama – kako se posao podiže, razvija i kako se, naravno, ostvaruje uspjeh. 

Naš žiri čine jedni od najuspješnijih predstavnika poslovnog i poduzetničkog svijeta u Republici Hrvatskoj. To su: Tanja Pureta (Ramiro), Dario Palčić (Volksbank Hrvatska), Zoran Đorđević (Visoka Poslovna škola Cotrugli), Željko Kovač (Centar za poduzetništvo Zagreb) i Donald Mudrinić (Vipnet Hrvatska).

Zašto "Pametnom idejom do uspjeha"?

Svrha projekta je u tri faze, kroz aktivnu komunikaciju  s relevantnim stručnjacima, ali i vama, čitateljima portala, stvoriti novi poduzetnički pothvat i  razvijati kulturu poduzetništva. Svaki tjedan moći ćete pratiti projekte na našoj stranici popraćene kroz članke, reportaže i intervjue sa stručnjacima koji nam pomažu rasvijetliti pojam poduzetništva u svom pravom značenju.

Ciljevi projekta:

- Propagiranje i razvoj poduzetničke kulture koja je nužan preduvjet za uspješno bavljenje poduzetništvom i boljitak svakog društva

- Povezivanje banaka, poslovnih stručnjaka i poduzetnika s ciljem dobivanja više informacija, konkretnih znanja i suradnje

- Populariziranje poduzetništva kao pozitivan odgovor na izazove današnje ekonomske situacije

Pridružite nam se na Pametnoj kuni, ispunite prijavnicu i prijavite svoju poslovnu ideju! Možda baš vaša ideja bude odabrana, a vama se pruži prilika za razvoj vlastitog posla o kojem ste oduvijek sanjali.


Idi na 24sata

Komentari 6

  • IvanKabalin_1 24.02.2014.

    PRIJEDLOG ZA PODNOŠENJE PONUDE ! Ovime Vam predlažem da podnesete obvezujuću ponudu za: 1. Investitora (ulagača) 2. Pravnog zastupnika OBRAZLOŽENJE: Moj izum koristi se ilegalno od početka 1993. i na njemu je ostvaren do sada prihod od preko sto milijardi USdolara. Iz daljeg teksta je opisan sukus događaja, pa ako je potrebno nešto pojasniti – stojim na raspolaganju. ---------------------------------- PROPOSAL FOR SUBMISSION OF OFFERS! We hereby propose to submit a binding offer for: 1. First Investors (investors) 2. Second legal representative EXPLANATION: My invention is used from the start of the illegal 1993rd and it has been achieved so far income of over a hundred billion USdol. The text below describes the essence of the event, so if you need to clarify something - I am available.

  • IvanKabalin_1 15.02.2014.

    MONOPOLI UVJET KONKURENTNOSTI Iako je notorna činjenica da je jedino pasjedovanje „monopola“ uvjet za konkurentnost i zapošljavanje, pojavljiju se obmanjivači koji nude „čaroliju“ pomoću koje „se može postići“ konkurentnost i zapošljavanje pa i samo-zapošljavanje. To podvaljivanje je poprimilo planetarne razmjere, s ciljem vječnog odgađanja uočavanja što se događa sa MONOPOLIMA, koji određuju razvoj. Nakon žestokih političkih preispitivanja utvrđeno je da su jedini legalni i pozitivni MONOPOLI industrijsko vlasništvo (PATENTI). Tim područjem apsolutno dominira – Vlada SAD-a a, druge Države drže u pokornosti (naročito one nerazvijene). Pri tom se ne libe koristiti kriminogenim potencijalom tih država. To proizlazi, između ostalog, i iz brojnih priloga na internetu koji se mogu naći ako se na bilo kojoj imternet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

  • IvanKabalin_1 21.01.2014.

    DOGAĐANJE SA HRVATSKIM PATENTOM BR. P921162A U 1992. godini Podnio Zahtjev za izdavanje patenta „Poboljšanje držača britvice“ 2.11.1992., koji je zahtjev ocjenjen „urednim“ i objavljen je u službenom glasilu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a koji je patent dobio broj P921162A . Podnio preliminarnu ponudu Gillette-u za korištenje tog patenta. U 1993. godini Gillette počeo koristiti taj patent u svom proizvodu „Gillette Sensor Excel“ i počeo ilegalno (piratski) prodavati (ne regulirajući svoje obaveze prema izumitelju). P.S.: Taj PATENT Gillete koristi ilegalno u svim tipovima brijaćih aparata (na primjer „Gillette Fuzion“), a Wilkinson od 1996. godine. U 1995. godini Gillette došao s tim proizvodom („Gillette Sensor Excel“) u Hrvatsku. U 1996. godini Protiv Gillette-a pokrenut postupak zbog piratske prodaje na Trgovačkom sudu u Zagrebu i postupak se vodi pod brojem R1-55/96. Pravna situacija u vezi patenta “Poboljšanje držača britvice” broj p921162a od 2.11.1992. Na trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem R1-55/96. Zahtjev je odbijen isključivo – temeljem ništavnog (pravno nepostojećeg) pravnog akta. Normalan postupak – odbija se voditi, nego se vodi postupak u skladu: Slobodna Dalmacija Za sve su krivi rogati http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030607/temedana03.asp SAOPĆENJE ZA JAVNOST Već godinama i javnost Hrvatske i sveopću javnost nastojim obavjestiti o neodgovornosti hrvatskih političara. Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja (više od 20 godina), niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT.. Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

Komentiraj...
Vidi sve komentare