To je to što me zanima!

Dobro došli turisti: Na Žnjanu more crveno, ne znaju zašto...

Čitateljica Lucija kaže da je potočič koji se ulijeva u uvalu pred kafićem Stella Maris sa sobom donio nepoznati sadržaj. More je tako u utorak ujutro postalo narančasto
Vidi originalni članak

Potočić koji se ulijeva u more donio je sa sobom nepoznati sadržaj koji je zacrvenio javnu plažu i stvorio ovaj, građanima, nesvakidašnji prizor, javila nam je čitateljica Lucija koja je poslala fotografije uvale ispred kafića Stella Maris na splitskom Žnjanu u utorak oko 14.40 sati. 

Drugi čitatelj nam je kazao kako se more počelo crvenjeti već oko 11 sati.

- Ne znam je li to prljavština, kanalizacija ili nešto treće. More je promijenilo boju baš u toj uvali. Više je narančasto kao zemlja s teniskog terena - rekao nam je čitatelj.

O crvenom moru je obaviještena Lučka kapetanija, Zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo mora koji nisu bili upoznati s neobičnim onečišćenjem.

- Svašta tu dolazi potokom u more. Ovo je, čini se, stiglo od jednog pritoka koji ide uz kuće na Trsteniku. Nemamo pojma što bi to moglo biti – kazao je tamošnji stanovnik. Iznad Trstenika je bolnica Križine i Medicinski fakultet, te su neki prolaznici posumnjali da nije nešto u podzemnim vodama isteklo iz tih objekata. U blizini je i Radisson Blu Hotel, a u naselju nema kanalizacijske mreže.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • tupecova_5 19.05.2013.

    a isss koje drameee..to se zove tzv "cvjetanje mora"..

  • šiš 15.05.2013.

    E pa to može samo kod nas.

  • ferata35 15.05.2013.

    a to je partijska plaza

Komentiraj...
Vidi sve komentare