To je to što me zanima!

"1 protiv 100": Zaslužio sam šamar zbog sporosti

Goran je u prosjeku na jedno pitanje odgovarao pet minuta. Prije nego što je stao kraj Tarika, bio je 12 puta natjecatelj u galeriji. Puno se spremao
Vidi originalni članak

Goran Sabol (20) iz Čakovca u kvizu “1 protiv 100” na 15 pitanja odgovarao je 80 minuta. Osvojio je 181.084 kune. Na prvo pitanje, “Koja je dama opjevana na albumu “Thriller”?, odgovarao je punih 12 minuta.
- Odmah na početku je sve krenulo nizbrdo. Kasnije sam se i rukama i nogama borio da se iščupam iz tog stanja, ali nisam uspio. Bio sam izgubljen i nesiguran - otkrio nam je Goran, koji je u prosjeku na pitanje odgovarao pet minuta. Na licima natjecatelja koji su sjedili na galeriji mogla se vidjeti ljutnja i negodovanje. Čak mu je voditelj Tarik Filipović u šali rekao da će ga ošamariti.
- Tarika nisam čuo. Bio sam izvan sebe, ali sam zaslužio jedan šamar. Meni se činilo da je riječ o sekundama, a ne o minutama.
O svakom pitanju sam znao nešto, a kako sam zablokirao, razmišljao sam naglas - rekao je. Na posljednjem pitanju, “Baruna Trenka smatra se osnivačem vojne glazbe jer je u vojnu postrojbu uveo 12 svirača - pod kojim imenom?”, ostao je u igri 1 na 1. Iako je znao odgovor, odustao je.
- Moj cilj je bio pobijediti, a ne osvojiti što više novca. Potrošiti ću ga na putovanja i neke sitnice - kaže. Do sada je pobijedio u “Najslabijoj karici”, gdje je osvojio 38.000 kuna, a u “1 protiv 100” tri puta je ostao u igri 1 na 1. Da je igrao dvostruko, osvojio bi još 200.000 kn i to bi bio rekordan iznos. Bio bi bolji od Mirka Miočića za 20.000 kuna.
- Za kviz sam se pripremao učeći u zagrebačkoj Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici. Čitao sam ono što me zanima. Sport i filmovi su mi 'najslabija karika’. No meni treba praksa da svladam tremu - zaključio je student druge godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nicijisin49 12.05.2009.

    Decko je potencijal i vjerojatno ce napraviti jos neke znacajne stvari ,ali je bolesno narcisoidni egzibicionista i sto je najgore potpuno nekolegijalan prema svojim kolegama takmicarima kojima je uskratio u cak dvije emisije mogucnost nastupa.Posebno bih upozorio na neprihvatljivo drzanje Tarika koji je inace ok , koji ga je pred kraj emisije titulirao kao mladu zvijezdu kojoj se on divi.Igraca kao Sabol trenutno imamo barem pedesetak, a do koljena nije Miocicu,Pauleticu ili Lojpuru koje osobno poznajem i s kojima sam imao cast igrati.

  • svi_smo_doma 12.05.2009.

    Bilo je prestrašno slušati i gledati, te hoće pa neće, pa zna nešto drugo, zašto nije pitanje iz toga itd. Ali na kraju, kaj je je: mali zna znanje! Postaje jasnije odakle našim štrajkajućim studentima samosvijest...

  • teuta 12.05.2009.

    svaka cast na znanju, ali jadni ukucani s kojima on zivi. toliki narcis se rijetko nade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare