To je to što me zanima!

12 hrabrih je bilo jedino što je stalo između nevinih i Talibana

Nitko nije mislio da bi u ratu u Afganistanu vojnici na konjima mogli biti korisni, ali jednu od najbitnijih bitaka upravo su oni dobili. Priča o '12 hrabrih' dobila je napokon i svoj film
Vidi originalni članak

Jednom kada se prašina srušenih nebodera 'Blizanaca' slegla, pojavilo se pitanje što dalje i kako se boriti protiv takvog terorizma. Jedni od prvih koji su krenuli dati odgovor na to pitanje su ljudi kapetana Mitcha Nelsona, koji je vodio prve američke specijalne postrojbe u Afganistanu nakon terorističkog napada 11. rujna. Priča o '12 hrabrih' dobila je napokon i svoj film.

Radi se o istinitoj priči o pripadnicima specijalnih postrojbi američke vojske koji su se sukobili s Talibanima u Afganistanu. Uspjeli su poraziti talibanske protivnike i naposljetku osloboditi drugi najveći grad u Afganistanu, što se pokazalo ključnim u oslobođenju regije od Talibana.

A kako bi to postigli, morali su prvo uvjeriti generala Sjeverne koalicije, Abdula Rashida Dostuma (Navid Negahban) da im se pridruži u borbi protiv Talibana i Al Qaede. No nije sve išlo glatko te je taj tim specijalaca, da bi savladao kulturološke probleme i prepreke, prihvatio i taktike afganistanskih postrojbi.


U filmu glume Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena, Rob Riggle i Elsa Pataky, a produkciju potpisuje slavni Jerry Bruckheimer, poznat po klasicima 'Američki žigolo', 'Top Gun', 'Pearl Harbor', 'Pad crnog jastreba' i mnogih drugih.

U kinima se '12 hrabrih' pojavljuje 01. veljače naredne godine, u distribuciji Blitz Filma.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare