To je to što me zanima!

Ako Harry prihvati američko državljanstvo gubi titulu princa

Iako je potpisao da titulu više neće koristiti, Harry na nju nije izgubio pravo. Ipak, ako pristane uzeti strano državljanstvo, ostatak života provest će kao 'običan' građanin Sjedinjenih Američkih Država
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Princ Harry i Meghan napustili Kanadu, žive u Los Angelesu...

Meghan Markle (38) i princ Harry (35) nedavno su napustili Veliku Britaniju te prvo preselili u Vancouver, a zatim se zaputili u Los Angeles. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, strani mediji pišu kako će takva odluka negativno utjecati na Harryja. Zbog ovog poteza bi mogao ostati bez kraljevske titule. Zauvijek. 

Američki zakon kaže da osoba koja prihvati američko državljanstvo mora se odreći titule koju je stekla rođenjem u nekoj drugoj državi. Iako je potpisao da titulu više neće koristiti, Harry na nju nije izgubio pravo. Ipak, ako pristane uzeti strano državljanstvo, ostatak života provest će kao 'običan' građanin Sjedinjenih Američkih Država. 

Zanimljivo, američki državljanin može primiti neku titulu pa tako Meghan nije izgubila državljanstvo nakon što se udala za princa Harryja. 

- Okrećemo novo poglavlje u svom životu i želimo pridonijeti svijetu na neki drugačiji način. Iako nas možda nećete više vidjeti ovdje, naš rad se nastavlja. Vjerujemo da svaka osoba na ovom svijetu ima potencijal napraviti razliku. Hvala vam za podršku, inspiraciju i angažman kako biste i sami učinili svijet boljim mjestom. Veselimo se nekoj novoj prilici, bili ste sjajni. Dotada, čuvajte sebe i svoje bližnje - napisali su između ostalog Meghan i Harry u oproštajnoj objavi. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Princ Harry i Meghan napustili Kanadu, žive u Los Angelesu...

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.04.2020.

    Boli ga briga ima casha i to je najvažnije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare