To je to što me zanima!

Ako vam nije jasan kraj 'Rogue One', redatelj će vam pomoći

Nakon nedavnog kino debija filma 'Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda', redatelj Gareth Edwards je objasnio zašto je posljednji Star Wars film završio kako je završio
Vidi originalni članak

Kao i prošle godine u ovo vrijeme, tako smo i ove godine dobili jedan film iz franšize 'Ratovi zvijezda'. To je micanje od tradicije koja kaže da se filmovi iz te franšize u kinima pojavljuju krajem svibnja, no uzevši u obzir koliko je ovogodišnji film dobar, nemamo prigovora na to micanje.

A nakon nedavnog kino debija filma 'Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda', redatelj Gareth Edwards nam je objasnio zašto je posljednji film iz te franšize završio kako je završio.

Naravno, u nastavku teksta slijede STVARNO VELIKI spojleri za ovaj film.

Edwards je za Empire Podcast objasnio dramatični kraj filma tijekom kojega apsolutno svaki član posade ekipe 'Rogue One' pogine.

- Mislim da je postojala rana verzija, prva verzija scenarija u kojem posada nije poginula - otkrio je Edwards, objašnjavajući kako je filmska ekipa u startu mislila da im ni Lucasfilm ni Disney neće dopustiti da ubiju baš svakog protagonista. Vođeni tom mišlju, filmska ekipa je pokušavala osmisliti priču u kojoj većina posade preživi.

- Tako smo pokušavali napisati kraj u kojemu se to ne dogodi. Nakon što su ga svi pročitali, općeniti komentar je bio 'moraju umrijeti, zar ne?' I svi su na to reagirali s 'Da, smijemo li ih ubiti?' - nonšalantno je dodao Edwards.

Stoga su kontaktirali Lucasfilm i Disney koji su im na njihovo veliko iznenađenje dali zeleno svjetlo da zaključe svoj film na tragičan način.

- Kathy [Kennedy] i svi u Disneyju su zaključili kako tragični završetak ima smisla - konstatirao je Edwards, dodavši kako su došli do tog zaključka s obzirom na činjenicu da se nitko od članova postave 'Rogue One'-a ne pojavljuje u kasnijim filmovima.

Ovo odobrenje ipak nije bilo kraj Edwardsovim mukama, a više o tome pročitajte na IGN Adriji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare