To je to što me zanima!

Aleksandra Prijović 'stigla' i na Ekonomski fakultet u Zagrebu: 'Studenti su rješavali zadatak'

Prodaju ulaznica za koncerte glazbenice profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Velibor Mačkić, odlučio je iskoristiti i u jednom zadatku koji su rješavali studenti
Vidi originalni članak

Aleksandra Prijović (28), popularna pjevačica iz Srbije u rekordnom je roku rasprodala četiri koncerta u Areni Zagreb. Ovog utorka najavila je i peti. Mnogi su veliku potražnju za mjestom više na koncertu odlučili iskoristiti kako bi prodali ranije kupljenu kartu po višoj cijeni.

NAJAVILA I PETI KONCERT VIDEO Aleksandra Prijović stigla u Zagreb: Nastupala sam ovdje, ali ovo stvarno nisam očekivala

Tako su se u jednom od oglasa dvije karte za koncert Prijović prodavale po 2.500 EUR. Profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Velibor Mačkić, ‘slučaj Aleksandre Prijović’ odlučio je iskoristiti u zadatku za svoje studente te ih tako naučio što je oportunitetni trošak.

- Primjer oportunitetnog troška se sa studentima uvodnog kolegija obrađuje na nastavi prvog tjedna. Kako je u međuvremenu koncert pjevačice Prijović privukao veliku medijsku, i očigledno, pažnju zainteresirane publike asocirao me na istraživanje koje su proveli Paul J. Ferraro i Laura O. Taylor (Georgia State University) o tome koliko zapravo dobro ekonomisti razumiju koncept oportunitetnog troška - rekao je profesor za Srednja.hr i dodao kako je iskoristio taj primjer sa studentima.

- Birate između romantične večere s partnerom i odlaska na koncert. Cijena karte je 25 EUR, a Vama vrijedi 2.250 EUR. Koliko iznosi oportunitetnog trošak odlaska na romantičnu večeru i propuštanje odlaska na koncert s društvom? Karte se prodaju za 25 EUR, to je informacija koju su oni meni dali, dok se u preprodaji prodaju za 2.250 EUR, odnosno dvije karte za 4.500 EUR, što predstavlja subjektivnu vrijednost odlaska na koncert za prodavača - prepričao je profesor svoj zadatak.

POGLEDAJTE GALERIJU Nikad viđene fotografije Lepe Brene 1990. godine u Zagrebu

Podsjetimo, pjevačica je nedavno najavila peti koncert u Zagrebu i poručila kako se veseli.

- Peta Arena, peta večer ljubavi i pet puta hvala! Ponosna sam i od srca zahvalna na količini ljubavi i podrške koju mi dajete. Ne znam što da vam drugo kažem, osim da vas volim i jedva čekam da uživamo i stvorimo uspomene koje ćemo čuvati i pamtiti zauvijek. Vjerujte mi da će svaku večer u Zagrebu biti posebno - poručila je Prijović obožavateljima putem Extra FM-a.

'IZVUČENO IZ KONTEKSTA' Prijović se oglasila nakon izjave kojom je izazvala kaos u Srbiji: Nisam samo srpska, svačija sam

Po peti put će stati ispred svojih obožavatelje 6. prosinca, a kartu je do sada za njezine koncerte do sada kupilo 70.000 ludi. S petom Arenom se ta brojka približava prema 90.000 obožavatelja. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • IstraNo1 11.10.2023.

    Ma bežžiii bree, koja je ova

  • bree77 11.10.2023.

    Ko zrela žena od 40 izgleda

  • XM12 11.10.2023.

    Cuj ovo. Prijovicka stigla na ekonomski fakultet...pa ona ima svega tri razreda srednje skole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare