To je to što me zanima!

'Alien: Savez' je napokon dobio i foršpan kakvog je zaslužio

Premda je u Sjedinjenim Američkim Državama 'Alien: Savez' uspio utržiti solidnih 74 milijuna dolara, diljem svijeta nije bio toliko uspješan. Jedan od razloga je možda i kineska cenzura
Vidi originalni članak

U ovogodišnjem filmu o smrtonosnim i kiselim vanzemaljcima glumili su vrsni glumci kao što su Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride i Demián Bichir. Film nam je još jednom režirao legendarni Ridley Scott.

No čak niti dobri glumci, kao i odličan vizualni redatelj nisu mogli spasiti jedno poprilično neugodno djelo od propasti. U prvom vikendu prikazivanja film je uspio utržiti 36 milijuna dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, a kada tome dodamo njegovu međunarodnu zaradu, dolazimo do podosta kvalitetnih 118 milijuna dolara.

No tako solidan uspjeh nestao je već nakon par dana, pa je 'Alien: Savez' kroz kasnije tjedne doživio osjetan pad prihoda. Film je koštao prijavljenih 97 milijuna dolara, s neobjavljenim marketinškim troškovima, a zaradio je 74 milijuna dolara na američkom te 158 milijuna dolara na svjetskom tržištu. Kako je u pitanju bruto zarada, čak je i laicima odmah jasno da brojke ne izgledaju lijepo. Ne bismo rekli da je u pitanju neuspjeh, no svakako nije niti zarada koju su svi očekivali.

Dio razloga za to možda leži u odluci kineskih cenzora da jako 'osakate' film, dok je dobar razlog i taj što je film imao lošu usmenu reklamu, tj. gledatelji nisu bili voljni preporučiti film svojim prijateljima. Na taj drugi razlog okomili su se ljudi s YouTube stranice ScreenJunkies te su snimili foršpan u kojem jako ismijavaju 'Alien: Savez'.

Pogledajte video

Što mislite, je li 'Alien: Savez' uistinu toliko loš koliko u ovom videu žele reći?

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dillinger_1 10.08.2017.

    Gledala..ok,al nis posebno

  • Ovca007_1 09.08.2017.

    Gledo sam taj film. Al mi se nije svidijo. Vise volim erocku poeziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare