To je to što me zanima!

Alpha, Grad tisuću planeta, je otvorio svoja vrata svima nama

Specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru, otići će na nevjerojatne lokacije u našem svemiru, a ni odlazak u prošlost ili budućnost im neće biti problem
Vidi originalni članak

Priča jednog od nadolazećih ovoljetnih blockbustera, 'Valeriana', u stvari je napisana još u '60. godinama prošlog stoljeća, kada su francuski majstori stripa, pisac Pierre Christin te ilustrator Jean-Claude Mézières, stvorili strip o agentima Valerianu (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne).

U pitanju su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Njihov posao vodi ih kako na nevjerojatne lokacije, diljem našeg svemira, tako i kroz prošlost, a ponekad i budućnost putovanjem kroz vrijeme. Cijelo to vrijeme, Valerian želi romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona ga odbija zbog njegove prošlosti sa ženama.

Luc Besson je još kao mladić zavolio taj strip do te mjere da je gotovo trideset godina pokušavao snimiti film po tom klasičnom predlošku. Njegova želja napokon se obistinila te ćemo ovog ljeta uspjeti vidjeti film za kojeg prve kritike već sad govore kako je jedan od prvih pravih ljetnih hitova 2017. godine.

Pogledajte video

Radnja filma je slična onima koje smo mogli pročitati u stripu. Po naredbi Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline kreću na misiju u međugalaktički grad Alpha. Ta je rastuća metropola koja je sastavljena od tisuću planeta, s milijunima stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve, a nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost.

Pogledajte video

Uz Caru Delevingne, Danea DeHaana i Clivea Owena u filmu glumi i planetarno popularna pjevačica Rihanna, za koju je Luc Besson rekao da će imati veliku ulogu i kako je uzbuđen zbog toga.

'Valerian i Grad tisuću planeta', u distribuciji Blitza, već od danas možete pogledati u svim boljim kinima, i to u najboljim formatima RealD 3D i 4DX.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare