To je to što me zanima!

Ana Begić Tahiri: Posve sam spremna za seoske intrige...

Iako je još svi vole kao blagajnicu Bibu, Ana se nakon petogodišnje stanke vratila na male ekrane. U novoj seriji RTL-a “Vatre ivanjske” igra kućanicu Veru
Vidi originalni članak

Vera je djevojka sa sela, dobri duh mjesta, prava brbljavica sa stavom, ljudima do kojih joj je stalo uvijek je potpora i prava prijateljica, iako ponekad zna biti malo zahtjevna jer voli tjerati vodu na svoj mlin, kaže Ana Begić Tahiri (34) o ulozi u novoj seriji “Vatre ivanjske“, koju trenutačno snima u Zagrebu, dvorcu bana Jelačića Lužnica u Zaprešiću, kleti Stari Mlin i vinogradima te imanju Kezele kraj Ivanić-Grada, a koja se emitira od ponedjeljka do četvrtka na RTL Televiziji.

Godišnji odmor je provela sa suprugom i kćerkom

Serija prati život karakterno potpuno različitih sestara Elene i Dinke, koje se nakon 20 godina razdvojenosti zbog ljubavi prema istome muškarcu ponovno susreću u rodnome mjestu. Ana tumači Dinkinu najbolju prijateljicu. Glumica, koju većina gledatelja pamti kao Đurđu iz televizijske reklame za pivo i simpatičnu blagajnicu Bibu iz serije “Bibin svijet”, na male ekrane vraća se poslije petogodišnje stanke.

- Nije mi bilo teško uhvatiti se u koštac s tempom na setu. Ekipa je genijalna, a dodatni plus je što se većina nas zna otprije pa smo uigrani poput najskladnije obitelji. Dovoljno govori to što si u dva mjeseca, koliko snimamo seriju, nismo uspjeli dosaditi. Najveći zafrkanti na setu su dečki, osobito Marko Cindrić, Alen Liverić i Jan Kerekeš, kojima smo dali nadimak Tri Tenora - kaže Ana. U seriji je u vezi s Janom (27), s čijim ocem Ljubomirom (54) glumi u kazališnoj komediji “Ljubaf”. Iako radi punom parom, glumica je s kolegama imala trotjedni kolektivni godišnji odmor. Sa suprugom Danijelom (33) i kćeri Lanom (3,5) ljetovala je u Sabunikama kraj Zadra.

- Dosad smo se uvijek motali oko Šibenika, a sad smo promijenili jer smo odmor prilagodili kćeri. Lana je uživala u pijesku, nije se dala iz plićaka, a navečer je guštala u bazenu, igralištu za mini golf, dvorcu u vodi i dječjoj diskoteci u Zatonu. Izgleda da sam rodila pravu čagericu. Obožava plesati pa ću vjerojatno poslati njezin video koreografkinji Larisi Lipovac i vidjeti može li od nje stvoriti zvijezdu - smije se Ana. S djevojčicom, koja će sljedeće godine slaviti četvrti rođendan, glumica razgovara kao s odraslima. Mama i kći nemaju tabu tema, a Lana je, iako je još mala, samostalna i sposobna te nema problema s prilagodbom na nove situacije.

'Najsretnija sam kad se mogu izvući iz kuhinje'

- Odlično se snašla u vrtiću, a kad suprug i ja radimo, pomažu nam i oba djeda. Lana je pravi horoskopski Bik, tvrdoglava je na mene, a jedina mana joj je što još ne prespava mirno cijelu noć. Kad malo bolje razmislim, nisam se pošteno odmorila tri i pol godine, otkad se rodila, pa će drugo dijete definitivno morati pričekati dok ne riješimo taj problem - smije se Ana. Suprug, s kojim je već devet godina, od kojih su tri i pol u braku, pomaže joj u svim kućanskim poslovima, a Biba je, iskrena je, najsretnija kad se može izvući iz kuhinje.

- Ne volim kuhati, ali odlična sam u pečenju kolača. Previše sam pedantna i smeta mi kad uprljam ionako malu kuhinju, ali spašavaju me brat, koji je profesionalni kuhar, mama, svekar i svekrva. Svi rade odlična jela za razliku od mene. Kad bih mogla, svaki obrok bih mijenjala za dobar komad torte - rekla je glumica. Iako obožava slatko, Ana se kontrolira i pazi na prehranu te vježba kako bi očuvala vitku liniju. Kampanjac je pa ide u teretanu kad stigne i ima volje, ali rekreira se barem pola sata na dan kod kuće uz dva utega i tepih te videosnimke američke trenerice Jillian Michaels na YouTubeu.

'Rođendane ne slavim od svoje 25. godine'

- Nijedna žena nikad nije potpuno zadovoljna izgledom, ali recimo da sam došla do onoga čemu sam težila i već dvije godine održavam kilažu. Osjećam se super, a uz sebe imam odličnu ekipu liječnika privatne poliklinike u čije se ruke predajem bez razmišljanja. Zasad idem na manje, neinvazivne kirurške zahvate, poput lasera i raznih četki koje čine čuda za lice i tijelo, a jedini pravi estetski zahvat o kojem sam se raspitivala je abdominoplastika, ali od njega sam brzo odustala jer ga se bojim i izgleda mi poprilično strašno - iskrena je Ana. Kad bi se i odlučila za odlazak pod nož, ne bi se usudila korigirati išta na licu jer se ondje i najmanja pogreška ne može sakriti pa joj je, kaže, bolje biti prirodna. Krajem mjeseca glumica će navršiti 35 godina, a od same pomisli na starenje hvata je panika. Rođendane je, smije se, prestala slaviti kao 25-godišnjakinja, a nada se da je naslijedila očeve gene jer s njegove strane svi dobro i lijepo stare. S gubitkom kilograma Anin modni izričaj ipak se nije mijenjao. Voli jednostavne stvari koje može kombinirati na više načina, ne pati za markiranom odjećom, a od domaćih dizajnera najviše nosi Roberta Severa i Krie Design.

- Kupujem planski jer volim da mi garderoba traje godinama. Još imam stvari koje sam nosila kad sam bila deblja. Prekrojila sam ih i suzila pa mi danas bolje stoje - kaže zvijezda nove serije “Vatre ivanjske”. Fetiš su joj sunčane naočale i kaubojske čizme, koje naručuje preko interneta ili joj ih u Parizu kupuje prijatelj.

- Mama mi je davno rekla: ‘Kupi si sve što poželiš dok nemaš djecu, poslije ćeš trošiti samo na njih’. Dok si mogu priuštiti, kupujem za kćer i sebe, a kad zagusti, malo stanem na kočnicu - smije se Ana. O braku s Danijelom kaže kako mu je teško pronaći nedostatak jer se rijetko svađaju, a puno smiju.

'Da nisam glumica, vjerojatno bih bila organizatorica'

- Nevjerojatno je kako me i poslije devet zajedničkih godina suprug svaki dan uspije nasmijati nekom forom. To mi je najvažnije u vezi. Smijeh je svakako najbolji lijek protiv bračne monotonije u koju mnogi parovi kad-tad zapadnu - kaže glumica. Osim što ćemo je gledati na malim ekranima u “Vatrama ivanjskim”, glumici uskoro počinje i nova kazališna sezona. Sljedeći mjesec počinje raditi predstavu “Vučjak” u režiji Ivice Buljana, a pravu filmsku ulogu još strpljivo čeka. Gluma joj je od djetinjstva bila najveća ljubav, a da danas nije to što jest, vjerojatno bi vješto plivala u organizacijskim vodama.

- Neko vrijeme maštala sam o karijeri pjevačice, ali taj san brzo sam prekrižila nakon što su me odbili u dječjem zboru. Nema veze, i dalje uporno pjevam u kazalištu. Da ne glumim, vjerojatno bih trčala za ljudima s tablicom i flomasterima i naređivala im što da rade. Uvijek sam bolje organizirala druge od sebe same - kaže Ana.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 08.09.2014.

    meni je ona naša najsimpatičnija glumica. jednostavno mi odiše velikom pozitivom, nije posvuduša, nikad nikakvi skandali oko nje. ma super biba. žellim joj od srca svu sreću u nastavku karijere.

  • plik 08.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • _l_ 08.09.2014.

    na 1. slici nije ona

Komentiraj...
Vidi sve komentare