Obavijesti

Show

Komentari 22

Ana Begić Tahiri: Posve sam spremna za seoske intrige...

Ana Begić Tahiri: Posve sam spremna za seoske intrige...
5

Iako je još svi vole kao blagajnicu Bibu, Ana se nakon petogodišnje stanke vratila na male ekrane. U novoj seriji RTL-a “Vatre ivanjske” igra kućanicu Veru

VIDEO

Vera je djevojka sa sela, dobri duh mjesta, prava brbljavica sa stavom, ljudima do kojih joj je stalo uvijek je potpora i prava prijateljica, iako ponekad zna biti malo zahtjevna jer voli tjerati vodu na svoj mlin, kaže Ana Begić Tahiri (34) o ulozi u novoj seriji “Vatre ivanjske“, koju trenutačno snima u Zagrebu, dvorcu bana Jelačića Lužnica u Zaprešiću, kleti Stari Mlin i vinogradima te imanju Kezele kraj Ivanić-Grada, a koja se emitira od ponedjeljka do četvrtka na RTL Televiziji.

Godišnji odmor je provela sa suprugom i kćerkom

Serija prati život karakterno potpuno različitih sestara Elene i Dinke, koje se nakon 20 godina razdvojenosti zbog ljubavi prema istome muškarcu ponovno susreću u rodnome mjestu. Ana tumači Dinkinu najbolju prijateljicu. Glumica, koju većina gledatelja pamti kao Đurđu iz televizijske reklame za pivo i simpatičnu blagajnicu Bibu iz serije “Bibin svijet”, na male ekrane vraća se poslije petogodišnje stanke.

- Nije mi bilo teško uhvatiti se u koštac s tempom na setu. Ekipa je genijalna, a dodatni plus je što se većina nas zna otprije pa smo uigrani poput najskladnije obitelji. Dovoljno govori to što si u dva mjeseca, koliko snimamo seriju, nismo uspjeli dosaditi. Najveći zafrkanti na setu su dečki, osobito Marko Cindrić, Alen Liverić i Jan Kerekeš, kojima smo dali nadimak Tri Tenora - kaže Ana. U seriji je u vezi s Janom (27), s čijim ocem Ljubomirom (54) glumi u kazališnoj komediji “Ljubaf”. Iako radi punom parom, glumica je s kolegama imala trotjedni kolektivni godišnji odmor. Sa suprugom Danijelom (33) i kćeri Lanom (3,5) ljetovala je u Sabunikama kraj Zadra.

- Dosad smo se uvijek motali oko Šibenika, a sad smo promijenili jer smo odmor prilagodili kćeri. Lana je uživala u pijesku, nije se dala iz plićaka, a navečer je guštala u bazenu, igralištu za mini golf, dvorcu u vodi i dječjoj diskoteci u Zatonu. Izgleda da sam rodila pravu čagericu. Obožava plesati pa ću vjerojatno poslati njezin video koreografkinji Larisi Lipovac i vidjeti može li od nje stvoriti zvijezdu - smije se Ana. S djevojčicom, koja će sljedeće godine slaviti četvrti rođendan, glumica razgovara kao s odraslima. Mama i kći nemaju tabu tema, a Lana je, iako je još mala, samostalna i sposobna te nema problema s prilagodbom na nove situacije.

'Najsretnija sam kad se mogu izvući iz kuhinje'

- Odlično se snašla u vrtiću, a kad suprug i ja radimo, pomažu nam i oba djeda. Lana je pravi horoskopski Bik, tvrdoglava je na mene, a jedina mana joj je što još ne prespava mirno cijelu noć. Kad malo bolje razmislim, nisam se pošteno odmorila tri i pol godine, otkad se rodila, pa će drugo dijete definitivno morati pričekati dok ne riješimo taj problem - smije se Ana. Suprug, s kojim je već devet godina, od kojih su tri i pol u braku, pomaže joj u svim kućanskim poslovima, a Biba je, iskrena je, najsretnija kad se može izvući iz kuhinje.

- Ne volim kuhati, ali odlična sam u pečenju kolača. Previše sam pedantna i smeta mi kad uprljam ionako malu kuhinju, ali spašavaju me brat, koji je profesionalni kuhar, mama, svekar i svekrva. Svi rade odlična jela za razliku od mene. Kad bih mogla, svaki obrok bih mijenjala za dobar komad torte - rekla je glumica. Iako obožava slatko, Ana se kontrolira i pazi na prehranu te vježba kako bi očuvala vitku liniju. Kampanjac je pa ide u teretanu kad stigne i ima volje, ali rekreira se barem pola sata na dan kod kuće uz dva utega i tepih te videosnimke američke trenerice Jillian Michaels na YouTubeu.

'Rođendane ne slavim od svoje 25. godine'

- Nijedna žena nikad nije potpuno zadovoljna izgledom, ali recimo da sam došla do onoga čemu sam težila i već dvije godine održavam kilažu. Osjećam se super, a uz sebe imam odličnu ekipu liječnika privatne poliklinike u čije se ruke predajem bez razmišljanja. Zasad idem na manje, neinvazivne kirurške zahvate, poput lasera i raznih četki koje čine čuda za lice i tijelo, a jedini pravi estetski zahvat o kojem sam se raspitivala je abdominoplastika, ali od njega sam brzo odustala jer ga se bojim i izgleda mi poprilično strašno - iskrena je Ana. Kad bi se i odlučila za odlazak pod nož, ne bi se usudila korigirati išta na licu jer se ondje i najmanja pogreška ne može sakriti pa joj je, kaže, bolje biti prirodna. Krajem mjeseca glumica će navršiti 35 godina, a od same pomisli na starenje hvata je panika. Rođendane je, smije se, prestala slaviti kao 25-godišnjakinja, a nada se da je naslijedila očeve gene jer s njegove strane svi dobro i lijepo stare. S gubitkom kilograma Anin modni izričaj ipak se nije mijenjao. Voli jednostavne stvari koje može kombinirati na više načina, ne pati za markiranom odjećom, a od domaćih dizajnera najviše nosi Roberta Severa i Krie Design.

- Kupujem planski jer volim da mi garderoba traje godinama. Još imam stvari koje sam nosila kad sam bila deblja. Prekrojila sam ih i suzila pa mi danas bolje stoje - kaže zvijezda nove serije “Vatre ivanjske”. Fetiš su joj sunčane naočale i kaubojske čizme, koje naručuje preko interneta ili joj ih u Parizu kupuje prijatelj.

- Mama mi je davno rekla: ‘Kupi si sve što poželiš dok nemaš djecu, poslije ćeš trošiti samo na njih’. Dok si mogu priuštiti, kupujem za kćer i sebe, a kad zagusti, malo stanem na kočnicu - smije se Ana. O braku s Danijelom kaže kako mu je teško pronaći nedostatak jer se rijetko svađaju, a puno smiju.

'Da nisam glumica, vjerojatno bih bila organizatorica'

- Nevjerojatno je kako me i poslije devet zajedničkih godina suprug svaki dan uspije nasmijati nekom forom. To mi je najvažnije u vezi. Smijeh je svakako najbolji lijek protiv bračne monotonije u koju mnogi parovi kad-tad zapadnu - kaže glumica. Osim što ćemo je gledati na malim ekranima u “Vatrama ivanjskim”, glumici uskoro počinje i nova kazališna sezona. Sljedeći mjesec počinje raditi predstavu “Vučjak” u režiji Ivice Buljana, a pravu filmsku ulogu još strpljivo čeka. Gluma joj je od djetinjstva bila najveća ljubav, a da danas nije to što jest, vjerojatno bi vješto plivala u organizacijskim vodama.

- Neko vrijeme maštala sam o karijeri pjevačice, ali taj san brzo sam prekrižila nakon što su me odbili u dječjem zboru. Nema veze, i dalje uporno pjevam u kazalištu. Da ne glumim, vjerojatno bih trčala za ljudima s tablicom i flomasterima i naređivala im što da rade. Uvijek sam bolje organizirala druge od sebe same - kaže Ana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala
'NAMUČILA SAM SE'

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala

Iako smo se ludo zabavljali, u sebi sam bila beskrajno tužna, napisala je među ostalim Danijela
Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'
PJEVAT ĆE U IMOTSKOM

Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'

Thompson je posljednji put imao koncert 2022. godine. Pjevač se otad povukao iz javnosti i otkazao nastupe kako bi bio uz sina Antu Mihaela. Sad sprema i novi album