To je to što me zanima!

Andrea Bocelli: Osljepio sam zbog udarca loptom u glavu

Iako nije sklon davanju intervjua, Andrea Bocelli progovorio je o gubitku vida. Rekao je kako je u djetinjstvu još vidio boje i svjetlost. Pronašao se u glazbi...
Vidi originalni članak

Uoči koncerta u Londonu i izdavanja autobiografije, Andrea Bocelli (55) progovorio je o problemima s vidom u jednom intervjuu. Rekao je kako je potpuno izgubio vid tijekom nogometne utakmice. Tada ga je lopta udarila točno pored desnog oka, a na to oko je do tada još razlikovao boje i vidio svjetlost. Doktori su mu pokušavali spasiti vid brojnim operacijama, ali to im nije uspjelo. I prije nego što je izgubio vid, Bocceli je bolovao od očne bolesti. Jedinu utjehu tijekom djetinjstva pronalazio je u glazbi. Glazbu je učio pomoću Brailleovog pisma, a naučio je svirati i piano. Uzlaznom putanjom karijera mu je krenula nakon što ga je Luciano Pavaraotti 1993. poveo sa sobom na turneju. Od tada je Bocelli izdao 13 solo albuma koji su prodani u 70 milijuna kopija.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • hihlander 04.11.2010.

    neka dodje u Hrvatsku mi cemo njega gledati, vrlo rado, a ne neke gage. svaka cast!! usao si u glazbenu povijest sa divnom svojom glazbom!!

  • nokiaa 04.11.2010.

    čovjek ima super glazbu i odlično pjeva!!! ne moraš vidjeti da bi čuo!! svaka čast!!

  • Kurcoslav 04.11.2010.

    Kaje ovo? Gosp. Piggy

Komentiraj...
Vidi sve komentare