To je to što me zanima!

Auto 'Mad Maxa' kod Zadra: 'U svijetu ih ima samo 50. Buka je neopisiva, pa on riga vatru'

Pjevač Daleke obale Jakša Jordes snimio je spot u kojem je koristio auto iz filmskog serijala. Takvih je u svijetu samo 50, a došao je iz Australije
Vidi originalni članak

Malo je nedostajalo da ne završi na otpadu, spašavanje je bilo tako napeto da ga najbolje opisuje sintagma "kroz iglene uši". Riječ je o Fordu XB Falcon GT351, inače najpoznatijem po ulozi u filmu "Pobješnjeli Max".

Vozio ga je tamo ni manje ni više nego Mel Gibson. I takav automobil gotovo je završio u dijelovima, dok se nije netko dosjetio da bi on mogao vrijediti milijune. I originalni iz filma bio je procijenjen na pet milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: Auto iz Mad Maxa u Petrčanima 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A jedan takav model viđen je proteklog vikenda u Petrčanima, gdje ga je vozio Jakša Jordes. Nasljednik Marijana Bana za mikrofonom Daleke obale, inače vrhunski saksofonist, snimao je spot za pjesmu "Neverland" sa svojeg novog albuma "Saxoholic".

- Vidio sam da Emil Ivezić ima takav auto, a veliki sam ljubitelj 'Mad Maxa'. Morao sam to iskoristiti - rekao nam je Jakša.

jakša jordes Pjevač Daleke obale iznenadio obožavatelje nakon 9 godina: Vratio se svojim korijenima...

Takvih automobila samo je 50 u svijetu, a u Petrčane je došao iz Australije. Sve je kao u originalu.

- Auto nema servo, a ima 600 konjskih snaga. Kada daš malo gasa, 'pleše' lijevo-desno, sve me boli od snimanja, moraš uvijek volan čvrsto držati. A troši između 30 i 40 litara na sto kilometara. Buka je unutra neopisiva, pa taj auto riga vatru - otkrio je Jordes.

Puno mu je pomogao i MK Divlje svinje, čiji su članovi u spotu pripomogli motociklima, a u snimanju Extreme Enduro iz Solina.

- Teško bih sve to snimio bez njih, bili su tu i stari motocikli, a i njihovo iskustvo. Mislim da je dobro ispalo, našli smo neku čistinu, tako da je djelovalo kao da smo u Australiji - dodao je Jakša.

24 PITANJA Jakša iz Daleke obale o savjetu Marijana Bana: 'Samo ti možeš kantat moje pisme...'

On je zaslužan za režiju spota, producent je Dinko Čvorić Doringo, a direktor fotografije je Igor Bogdanić.

- Bila je to ozbiljna organizacija svega, vučna služba je bila tu, 'brdo' ljudi. I svi su se rado odazvali kad sam objasnio o čemu je riječ, drago mi je da nisam samo ja zaluđen 'Mad Maxom' - dodaje Jordes.

Spot će sad u montažu, a do konačne verzije Jakša će se opet posvetiti Dalekoj obali. S Nenom Belanom radi na zanimljivome miksu.

- Prošle je godine Daleka obala za dan oslobođenja Dubrovnika svirala s njihovim simfonijskim orkestrom, to će super zvučati. A u petak nas čeka veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

- Bit će super, u sjajnoj smo fazi, atmosfera je odlična. To je prvi u nizu ovih predblagdanskih koncerata. Svirat ćemo nekoliko novih stvari i, naravno, stare hitove - rekao nam je Jordes. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zutizgzg 01.11.2023.

    stara kanta,ne bi da mi ga djabe neko da

  • S.J13 01.11.2023.

    Zadru ne fali takvih auta i motora ... pogotovo na potezu od city Galerije do poluotoka .... ne daj Boze imat malo slabije prozore ili otvorit liti.... ne znam sta je gore motori ili auti ... Svim tim sto voze te prdavce zelim kad dobiju dicu i unucad da im cilo misto ima takve "pile" .... pa cin zaspu dica da im pokazu sav raspon i raskos zvuka istih .... 

  • Mulac 36 30.10.2023.

    Takav isti vozio moj stari1985-1992 godine. Bio ukraden na granici Hum na Sutli - Rajnkovec Slo. Prodan u Sisak pomoću automehaničara i milicajca. Orginal boja trula višnja. Nadam se da je crko i on i auto kojeg je ukrao

Komentiraj...
Vidi sve komentare