To je to što me zanima!

Autorica 'Malih žena' ostavila je nedovršen rad koji će se objaviti

Objava ove priče, o kojoj je prva izvijestila agencija Associated Press, slijedi nakon što je prošle godine izašla zadnja verzija "Malih žena" na velikom ekranu koja je osvojila Oscara
Vidi originalni članak

Malo poznato djelo autorice romana "Male žene" Louise May Alcott, koje je napisala kad joj je bilo 17 godina i ostavila nedovršeno, bit će prvi put objavljeno, prenosi BBC. Priča, nazvana "Aunt Nellie's Diary" (Dnevnik tete Nellie), ispričana je iz perspektive neudate žene koja skrbi za svoju nećakinju tinejdžerku.

POGLEDAJTE VIDEO: Odgođena dodjela Oscara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema američkom književnom časopisu The Strand, 44 stranice ove priče sadrže "oštar psihološki uvid". Časopis sada traži pisce koji bi priču dovršili.

Objava ove priče, o kojoj je prva izvijestila agencija Associated Press, slijedi nakon što je prošle godine izašla zadnja verzija "Malih žena" na velikom ekranu koja je osvojila Oscara.

Iako je najpoznatija po tom romanu iz 1868. i njegovim nastavcima, Alcott je također pisala pjesme, kratke priče i trilere. "Aunt Nellie's Diary" dio je zbirke radova američkih pisaca u knjižnici Houghton na sveučilištu Harvard u Cambridgeu, Massachusetts.

Rukopis je napisan 1849. godine i ima 9000 riječi, a sastoji se od devet zasebnih dnevničkih zapisa, od kojih prvi opisuje 40-ti rođendan pripovjedačice.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare