To je to što me zanima!

Baby Lasagna se javio autorici slikovnice: 'Jako mu se svidjela'

Slikovnica je nepretenciozan fan uradak. Htjela sam ispričati priču pjesme kroz oči malog dječaka Baby Lasagne, kaže Lirana
Vidi originalni članak

Od samog početka sam u grupi podrške Marku i projektu Baby Lasagna, jer me oduševio ovaj mladi kreativni umjetnik kao glazbenik i osoba, govori nam umjetnica Lirana. Njezina slikovnica koja prikazuje malog dječaka koji napušta dom uz tekst pobjedničke pjesme Dore 'Rim Tim Tagi Dim' oduševila je sve Baby Lasagna obožavatelje. Za izradu slikovnice, kako kaže, koristila je AI tehnologiju, uz dodatak grafičkih programa. Za to joj je trebalo tek nekoliko sati. 

'EURO-PA-PA' Baby Lasagna je i dalje prvi na kladionicama! Poslušajte zemlju koja se strelovito penje i prijeti

Slikovnica je podrška Baby Lasagni

- Slikovnica je nepretenciozan fan uradak. Htjela sam ispričati priču pjesme kroz oči malog dječaka Baby Lasagne - kaže Lirana, koja se bavi modnim i grafičkim dizajnom.

Slikovnica se, s pohvalama u komentarima, brzo proširila društvenim mrežama.

VELIKI USPJEH Baby Lasagna skupio je milijun slušanja na platformi Spotify

- Kako se ne radi o profesionalno radu, u šoku sam bila pozitivnim komentarima i požarom na javnim mrežama koji je slikovnica zapalila, iskreno. Malo i nelagodno, jer pod tolikom lupom javnosti, moram stalno objašnjavati da je to naprosto kreativni uradak podrške - dodaje.

Ideja za slikovnicu je došla spontano.

- U grupi smo svi kreativni ljudi koji se volimo i našaliti i raditi razne animacije. Inspiracija je potakla iz same pjesme i lyric videa koji odiše poviješću, pa je sama slikovnica smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća i priča priču o svim onim dječacima koji su morali brzo odrastati i boriti se u životu, napuštajući djetinju sigurnost u kojoj su odrastali i uputiti se u veću sredinu ili u bijeli svijet. Dječak ostavlja svoje selo, svoje najmilije i odlazi u veliki grad. Priča počinje s dječakom, a završava sa mladićem ostvarenim u gradu, ali koji sa nostalgijom se prisjeća svojih najbližih koje je ostavio - opisuje Lirana.

I Baby Lasagni se sviđa slikovnica

- Marko je vidio slikovnicu i jako mu se svidjela, on cijeloj svojoj podršci, kao i meni daje svoju punu podršku da se kreativno izrazimo i da podržimo pjesmu i na ovakav zabavan način - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVA SEZONA SERIJALA 'TKO JE KRIV?'

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sunčana20 06.03.2024.

    svaka čast nema se tu više šta reć

  • najindustrijalizovanija 05.03.2024.

    Vrh, ne može bolje.

  • kvRŽica 05.03.2024.

    Slikovnica je odlična. A vjerujem da će i pomoći međunarodnoj javnosti da shvati priču i pouku pjesme, jer vidim po YT da mnogi još ne razumiju o čemu je pjesma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare