To je to što me zanima!

Baby Lasagna za 24sata nakon ponovnih optužbi za plagijat: 'Nisam siguran o čemu on priča'

Neki su tvrdili i da je naš ovogodišnji predstavnik Baby Lasagna kopija Kaarije, koji je prošle godine pjevao kao predstavnike Finske na Eurosongu
Vidi originalni članak

Nakon što je Baby Lasagna predstavio svoju pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim', s kojom je pobijedio na Dori i predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, naišao je na optužbe da se radi o plagijatu. Španjolski X (bivši Twitter) profil koji se bavi proučavanjem Eurosonga razgovarao je s DJ-em čiji je demo uzorak Marko Purišić navodno iskoristio. Sada se Baby Lasagna za 24sata osvrnuo na komentare DJ-a Adrian De La Vega.

U PROBLEMU? Baby Lasagnu ponovno optužili za plagijat: 'Istražuje se slučaj'

- Nisam siguran o čemu izvođač Adrian De La Vega govori kada tvrdi da je riječ o sempliranju njegovog autorskog djela. Riječ je o kupljenom sampleu (KSHMR Vol.2) sa stranice Splice.com. Točan sample koji smo obojica kupili nalazi se na ovom LINKU. Kupovinom spomenutog obojica stječemo pravo korištenja istog u komercijalne svrhe - pojasnio nam je Lasagna.

Inače, na profilu na društvenim mrežama koji se bavi Eurosongom stoji sljedeće.

- Adrián de la Vega nas je kontaktirao kako bi nam rekao da istražuje pitanje autorskih prava sa stručnjakom za tu temu. Prema onome što nam kaže, ovaj dio je bio sample koji je upisao pod svojim autorskim pravima. Obavještavat ćemo i dalje.

Naime, u pjesmi Espectro DJ-a Adriana De La Vege korišten je isti glazbeni sample kao u pjesmi Baby Lasagne. Radi se o sampleu koji je uzet sa Splicea, stranice s koje producenti diljem svijeta skidaju sampleove. Sampleovi, ako uredno plaćate pretplatu, postaju vaši.

Neki u komentarima brane Lasagnu i tvrde da je jednostavno kupio demo uzorak te s time i autorska prava. 

NAPOKON KOD KUĆE Baby Lasagna vratio se u Istru

Prisjetimo se, neki su tvrdili i da je naš ovogodišnji predstavnik kopija Kaarije, koji je prošle godine pjevao za Finsku i njegove pjesme 'Cha Cha Cha'. O tome se oglasio i sam Finac. 

- Slična energija, ali nije isto! Obožavam ovu ludu hrvatsku pjesmu - napisao je prošlogodišnji predstavnik Finske, a Baby Lasagna je sve podijelio na Instagramu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NisamHDZovca 29.02.2024.

    Plagijat,nego što.Nisam još čuo za poštenog istrijana i još kad znam da se zove dječja lazanja sve mi jasno.

  • škorpion1980 29.02.2024.

    Ljubomora je gadna stvar.

  • KetiKaa 29.02.2024.

    Za dobrim konjem se prašina diže

Komentiraj...
Vidi sve komentare