To je to što me zanima!

Balet mijenjao ime zbog Josipe Lisac, angažirala je i odvjetnika

Do promjene naslova došlo je na traženje vlasnika autorskih prava pjesme 'O jednoj mladosti'. Ni navedena pjesma neće se izvoditi u sklopu predstave, rekao nam je Davor Vuković, glasnogovornik kazališta
Vidi originalni članak

Plesna predstava Hrvatskog narodnog kazališta Split 'Balet o jednoj mladosti', inače zadnja premijera ove sezone, promijenila je ime i sada se zove 'Balet o mladosti'.

U HNK Split morali su poduzeti ovaj korak zbog reakcije odvjetnika pjevačice Josipe Lisac (69), piše Slobodna Dalmacija. Autor pjesme je njezin pokojni suprug Karlo Metikoš.

- Do promjene naslova došlo je na traženje vlasnika autorskih prava pjesme. Ni navedena pjesma neće se izvoditi u sklopu predstave. 'Balet o mladosti' predstava je u koreografiji Igora Kirova, a uz glazbu popularnih domaćih šlagera i šansona mahom iz šezdesetih godina - rekao nam je Davor Vuković, glasnogovornik kazališta. 

DOBITNICA 5 NOMINACIJA Josipa Lisac otkazala Porin: 'Danima skidam temperaturu'

Intendant HNK Split Goran Golovko za Slobodnu Dalmaciju rekao je da su ZAMP-u, stručnoj Službi zaštite autorskih i muzičkih prava, prijavljene sve kompozicije koje su se trebale koristiti u 'Baletu o jednoj mladosti' kako bi se regulirala kolektivna i individualna autorska prava. Svi glazbeni brojevi uvršteni u izvedbu su pravno riješeni, ali oko pjesme Josipe dogovor je kasnio i dan prije premijere stigla je zabrana.

Predstava će se izvesti s manjim izmjenama. U predstavi se koriste hitovi Gabi Novak, Ive Robića, Krunoslava Kiće Slabinca, Tereze Kesovije, Maruške Kalođera, Zdenke Vučković...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 31.05.2019.

    Šteta da ta legendarna pjesma O jednoj mladosti neće biti u sklopu. Mora biti da je Josipa veća zvijezda od prethodno navedenih ili "diva" nije dobila dovoljno novca kako si je zamislila.

  • empatija 31.05.2019.

    Josipa,ovo nime lijepo od tebr

  • croarmy47 31.05.2019.

    Josipa, tebi je odavno biklo vrijeme da se povuces sa scene, pogledaj se malo u ogledalo, stara si i posveti se svojem zdravlju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare