To je to što me zanima!

Bešlića operirali, ponovno će vidjeti na desno oko?

Bešlića je operirao oftalmolog dr. Carl Claes u belgijskom Antwerpenu. Pjevač bi se već u petak trebao vratiti u Sarajevo, gdje ga čeka supruga
Vidi originalni članak

Turski oftalmolog iz istanbulske klinike prije desetak dana poslao ga je kući. Smatrao je da je prerano za operaciju. Halid Bešlić (55) vratio se u Sarajevo pomalo razočaran. Odlučio je potražiiti drugo liječničko mišljenje. Sa sinom Dinom (30) uputio se u Antwerpen. U tamošnjoj klinici radi jedan od najboljih oftalmologa na svijetu, dr. Carl Claes.
- Halidu su nakon brojnih pregleda u srijedu operirali desno oko. Radili su mu operaciju u dubini oka, što mi ovdje nismo mogli odmah napraviti jer su njegove ozljede nakon prometne nesreće bile preteške. U oku mu se nakupilo puno krvi. Dr. Claes odlučio je očistiti ozlijeđeno oko. Nakon oporavka od nekoliko dana znat ćemo hoće li se Halidu vratiti vid - rekao je dr. Suvad Karčić, oftalmolog Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.
Halid se u Antwerpenu neće dugo oporavljati jer bi već u petak trrebao sletjeti u Sarajevo. Dobar je znak što je pjevač i prije operacije desnim okom mogao pratiti svjetlost, pa se liječnici nadaju da će mu se vid poboljšati.
- To je jedina operacija koju je još trebalo napraviti. Sad nam samo ostaje pričekati nekoliko dana - govori dr. Karčić. Halidovu povratku iz Belgije najviše se veseli supruga Sejda, koja je ostala kod kuće u Sarajevu. S Halidom je svakodnevno bila u predsjedničkom apartmanu u bosanskoj Fojnici, kamo  je Halid otišao na rehabilitaciju.
- Još ga očekuje fizikalna terapija i mora staviti četiri prednja zuba. Snaga mu se već vratila - zaključio je dr. Karčić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • makinalac 17.04.2009.

    Halid je legenda,Halida za predsjednika!!!

  • bosnia_80 17.04.2009.

    @dra......da mozda nisi hercegovac, koji je visak u hrvatskoj..pa sad u svemu vidis bosanska posla? mozemo mi njega voljeti ili ne voljeti, slušati njegovu muziku ili ne slušati...činjenica je da je Halid Beslic jedna od najpoznatijih ličnosti na ovim prostorima! sasvim je razumljivo da novinari na ovim prostorima pisu o njemu, a kome se ne čita...njegova stvar, ni ne mora..

  • crveno_crni 17.04.2009.

    @bara123 , nije mi jasno koji to čovjek može dati negativne glasove na tvoj komentar ,o.m.g.

Komentiraj...
Vidi sve komentare