To je to što me zanima!

Bili su nerazdvojni: Zbogom, dragi Puto, pozdravi Pređu...

Pas pokojnoga glumca Vušovića uginuo je u 21. godini. Kolege se sjećaju kako je gazdi naručivao piće. Kad bi bio na turneji, Pređo bi nazvao sestru i tražio da čuje kako Puto laje
Vidi originalni članak

Puto je otišao svojem gazdi, objavila je Zorica Vušović, sestra Predraga Vušovića uz fotografiju njegova ljubimca, kojeg je Pređo udomio 1997. godine.

- Više nije mogao stati na noge. Lijekovi koje mu je prepisao veterinar nisu pomagali, a ja sam gledala kako se muči i plakala - kaže Zorica. Dodaje da joj je prijateljica ponudila da Putu odveze na uspavljivanje jer je znala da ona nema snage za to. Puto je doživio gotovo 21 godinu i najstariji je pas u Hrvatskoj. Zorica se još sjeća dana kad ga je njezin brat doveo u kuću u Dubrovniku.

- Spavala sam u dnevnom boravku kad sam kroz san čula Pređu i njegovu tadašnju djevojku kako se u kuhinji došaptavaju ’sad ćemo mi njemu dati nešto fino’. Pobunila sam se i rekla da nema šanse da mi ga ostavlja u kući, ali me pas odmah osvojio. Pređo ga je našao kraj puta i stalno s njim bio na putu, pa ga je nazvao Puto - opisuje Zorica.

Kad bi bio na turneji, Pređo bi nazvao sestru i tražio da čuje kako Puto laje jer bi onda znao da mu je ljubimac dobro

Nakon glumčeve smrti 2011. godine Zorica je preuzela brigu o psu, a Puto je mjesecima svojega gazdu tražio po Dubrovniku obilazeći kafiće.

- Od tuge danima ništa nije jeo. Plašila sam se da će uginuti, no s vremenom se pomirio da Pređe više nema - prisjeća se Zorica. Dodaje da joj je veterinar rekao da je Puto fenomen jer nikad nije bio bolestan. Sestra je uvjerena da je to zato što je poslušala Pređin savjet i kuhala mu hranu da se ne udeblja. U Teatru Exit glumčevi kolege igraju predstavu “Njuške” u kojoj psi govore o ljudima, a glumci su dopisali lik Puta koji govori o Pređi, a igra ga Enes Vejzović (41), kojeg je vijest rastužila.

- Naši neprežaljeni Pređo i Puto i dalje će živjeti u našoj predstavi jer je publika obožava - kaže Enes. Špiro Guberina prisjetio se kako je Vušović naučio Putu da dođe na šank i zalaje, a konobaru je to bio znak da donese novu rundu.

- To je stvarno najbolji prijatelj koji brine da ne ostaneš žedan - smije se Špiro.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Testosterona 17.06.2016.

    Obožavala sam ga . . . njegov humor je bio specifican . . . Nije se ni trebao pretjerano truditi da bi bio smijesan a s tim je bio i izvrstan glumac ! ! ! Nazaost ode i peso ! ! !

  • 16.06.2016.

    Ime mu je savršeno pristajalo,bio je doista pre,pre drag i istinska legenda,sada će ovaj predivan pas također konačno biti sa njim.

  • renata2_1 16.06.2016.

    pas pokojnog glumca....ajde dobro...

Komentiraj...
Vidi sve komentare