To je to što me zanima!

Bilo je gusto: Valpovački kotlić opet je napravio savršen roštilj

Osijek je na Tvrđi dobio priliku otvoriti jubilarno 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec. Pobjednici su Valpovčani. Nakon Osijeka, kvalifikacije 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju nastavljaju u Zadru 21.5.
Vidi originalni članak

Natjecatelji su okretali ćevapčiće, vratinu, kobasice, junetinu i ražnjiće na žaru kako bi impresionirali gastro sud pod predsjedavanjem Daria Lidea iz Majstor kuhar tima Branka Ognjenovića.

Okupljanje je počelo već u ranim jutarnjim satima, a među okupljenim timovima odmah se istaknuo Valpovački kotlić Željka Turalije. Kod njih se osjećao poseban entuzijazam, a članovi tima nisu krili da imaju brojne trikove za savršeni roštilj u malom prstu. Osim toga, jedan je njihov član prvak u fiš paprikašu, pa u njegove kulinarske sposobnosti nitko nije sumnjao. One koji su i na tren posumnjali u veliki uspjeh Valpovčana koji su se prošle godine plasirali u finale, ubrzo su se uvjerili da dečki stvarno znaju što rade. Naime, skupili su 196 bodova i odnijeli pobjedu. Mrvicu razočaranja doživjeli su drugoplasirani Bračne vode predvođene Darijom i Novelom Bučanovića iz Bilja. Oni su imali 184 boda. Presudila im je kategorija “ćevap” kod koje su malo kaskali i izgubili određene bodove. Međutim, kao i sve sudionike, i njih je cijelo vrijeme držalo dobro raspoloženje pa su nastavili slaviti drugo mjesto skupa s mnoštvom građana koji su ih došli podržati i probati ukusna jela.

Osim njih, u roštiljanju na Tvrđi vilicu o vilicu borili su se lokalni znalci EwoB team Dominika Osmeričića, BBQ Pitmasters Marine Obšivač, Anđelko Ribić i njegova ekipa Virotvitica1234, Medicinari Stjepana Maričića Makija iz Piškorevaca. Osječani su uživali u koncertu grupe Vigor i nagradnim igrama koje su samo za njih pripremili partneri natjecanja. Veliko zanimanje izazvao je i jedinstveni performance voditeljice Martine Validžić.Smijeha nije nedostajalo, a za ozbiljne teme bio je zadužen Dario Lide koji je pripremao roštilj-jela iz kuharice 24sata koja su degustiral i posjetitelji, a knjižicu s receptima dobili su i svi zainteresirani.

Uz vrhunske Volim roštilj grill delicije Pika Vrbovca mogli kušati ukusni prilozi kao što su mladi kajmak, Kečap i ajvar te razni umaci i grilane gljive. Nakon serviranja jela gastro sudu, timovi su svoje roštilje oprali Permetalom, a najbolji znalac u Permetal kvizu osvojio je godišnju zalihu broj 1 sredstva za pranje roštilja, pećnica i napa.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, KarlovačkoPermetal, KiskoJamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, FridrihIskon, Delimano, Grilloza i Kulinarski studio Majstor kuhar stoga su ti sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema osigurani. 

Nakon Osijeka borba za Zlatni ćevap nastavlja se na zadarskoj Rivi 21. svibnja s početkom u 12 sati.

Prijave za ostale gradove još uvijek su u tijeku zato posjeti specijalnu rubriku Zlatni ćevap u kojoj donosimo više informacija i prijavi se na natjecanje za najbolje roštilj majstore Hrvatske!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • IvanKrajc 11.05.2016.

    Kakvo rostiljanje.Rostiljanje je za debile.

  • Preteznovedro 10.05.2016.

    To te ja pitam. Najbolji članak poslije dijece koja uče glagoljicu.

  • 09.05.2016.

    sad sam gladan

Komentiraj...
Vidi sve komentare