To je to što me zanima!

'Bio sam prenizak i ružnjikav, a htio sam postati i svećenik...'

Kao mali igrao je hokej na travi, ali je prestao nakon što se ozlijedio i oštetio prednji zub. Radio je kao čistač i kao portir, a danas vrijedi 350 milijuna dolara...
Vidi originalni članak

Thomas Cruise Mapother IV pravo je ime Toma Cruisea kojega danas ne bismo gledali u legendarnim filmovima da je otišao za svojim pozivom u svećeništvo. Vrlo religiozan, kao dječak se pridružio Franjevcima i htio postati svećenik, sve dok u školi nije probao glumiti i danas se nalazi među top 100 filmskih zvijezda svih vremena. Danas glumac slavi 56. rođendan. 

Kao mali igrao je hokej na travi, ali je prestao nakon što se ozlijedio i oštetio prednji zub. U mladosti je radio i kao čistač i portir, a danas vrijedi 350 milijuna dolara.

- S 18 godina sam napustio školu i otišao u New York postati glumac, nisam ni sanjao da ću ovoliko postići - rekao je Tom. Rodom iz Kentuckyja, njemačkog, irskog i engleskog podrijetla, ima tri sestre od kojih mu je sestra Lee Anne De Vette (58) menadžerica od 2004 godine. 

- Ispod prosječne visine sam i nisam pretjerano zgodan, barem tada nisam bio, a već sam za 5 godina snimio jedne od svojih najvećih filmova - priznao je glumac visok 170 centimetara koji je devedesetih bio među najplaćenijim glumcima na svijetu.

Prvu malu ulogu imao je 1981. u filmu 'Endless Love'. U prvih pet godina snimio je filmove: 'Top Gun', 'The Color of Money', 'Rain Man' i 'Born on the Fourth of July'. Na filmovima poput 'Intervju s vampirom', 'Nemoguća misija' i 'Jerry Maguire' zaradio je 15 milijuna dolara po svakom filmu zasebno.

Nakon nekoliko godina u Hollywoodu ponovno se okrenuo vjeri. Obratio se katoličkoj crkvi scijentologije koja ga je izliječila od disleksije, ali i razorila prvi brak s Mimi Rogers (62). Nakon drugog propalog braka s Nicole Kidman (51) tek je u trećem braku s Katie Holmes (39) dobio svoje prvo biološko dijete.

'Empire' magazin ga odabrao za najseksi glumca u povijesti, bio je 41. na listi. 'People' magazin proglasio ga je najljepšim čovjekom među njih 50 i to dvije godine za redom. Trenutno snima šesti nastavak filma 'Nemoguća misija' čija je premijera najavljena za 26. srpnja 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 05.07.2018.

    Čuj najsexi.Svakakvih ukusa na svijetu. Ovo 'katolička crkva scijentologije', morah se nasmijati. Ne znam čime bih si to objasnila, osim velikom greškom.Svašta. Tom, nikad bio moj tip glumca.Ne sviđa mi se njegova zagriženost, koja se ekstremno osjeti, u kojoj god ulozi se pojavi! To mi smeta, pa se trudim prevazići odbojnost koju osjetim, gledajući filmove u kojima glumi.

  • sjever s 04.07.2018.

    Pa si posto scijentolog.

  • makisa 04.07.2018.

    Bio sam prenizak? A šta sad si kao porastao

Komentiraj...
Vidi sve komentare