To je to što me zanima!

Bjelorusiju izbacili s Eurosonga, nisu prihvatili ni drugu pjesmu

Prva pjesma odbijena je uslijed prigovora da se tekst ruga masovnom prosvjednom pokretu protiv dugogodišnjeg bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, a zatim su Bjelorusi zakasnili s prijavom
Vidi originalni članak

Bjelorusija se neće natjecati na ovogodišnjem Eurosongu u svibnju, nakon što u drugom pokušaju slanja nije uspjela na vrijeme predati prijavu za pjesmu koja je u skladu s nepolitičkom prirodom natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Europska radiodifuzna unija (ERU), koja organizira Euroviziju, priopćila je u petak da su obje pjesme grupe Galasy ZMesta "kršile pravila natjecanja koja osiguravaju da ga ne dovedu na loš glas".

ERU je rekao da je bjeloruska državna televizija u drugom pokušaju slanja pjesme propustila rok za predaju prijave i zbog toga neće sudjelovati u natjecanju.

Prva pjesma Galasyja ZMeste "Ja nauchu tebja" ("Naučit ću te") odbijena je uslijed prigovora da se tekst ruga masovnom prosvjednom pokretu protiv dugogodišnjeg bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

'PRIJETI REPUTACIJI' Organizatori Eurosonga odbili bjelorusku pjesmu, ako ju ne promijene bit će diskvalificirani

Nakon kritika poslana je nova pjesma, a zbog prekasnog je slanja prijave ERU je je odbio. Eurosong će se održati od 18. do 22. svibnja u Rotterdamu u Nizozemskoj.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • menart 27.03.2021.

    Dobro da nema publike ove godine. Koja maskarada, parada, nebi da je karneval. Pa ubiti i je, postao. Nekad gospoda, profinjena a sad... Zlatni dani su odavno već prošli. Eurosong 90 u Zagrebu sam neki dan pustio da svira. Europska godina turizma, pjesme odlične. Sad pazite Norveška pjeva Brandenburger Tor, Austrija ruši zidove (jaka pjesma ❤), njemačka o živjeti u slobodi. Italija o ujedijenju 92 a naša Tajči, pozivala da ludujemo s njom. Eh, bilo nekad.

  • prijestolonaslijednik 27.03.2021.

    među rijetkim koji su odbili lockdown poslušnost... bravo Lukasenko ❤️

  • salter 27.03.2021.

    tko više i gleda taj izopačeni eurosong

Komentiraj...
Vidi sve komentare