To je to što me zanima!

Bonamassa priredio dvosatni blues show u Domu sportova

Američki gitaristički virtuoz Joe Bonamassa u srijedu je održao drugi nastup u Zagrebu, oduševivši u Maloj dvorani Doma sportova publiku željnu žestokog bluesa
Vidi originalni članak

Nakon tri godine i koncerta u zagrebačkom Boogaloou, trenutno vodeći svjetski blues gitarist moderne generacije Joe Bonamassa vratio se u srijedu navečer u hrvatsku metropolu.

Američki gitaristički virtuoz zbog jakog interesa i velike koncertne produkcije prebacio se iz Tvornice kulture u Malu dvoranu Doma sportova, koju su dobro napunili ljubitelja Bonamasse, ali i blues rocka općenito.

Nešto iza 20 sati Bonamassa se na pozornici pojavio kao predgrupa samom sebi odsviravši akustični set od pet pjesama, od kojih je legendarna Woke Up Dreaming potpuno probudila publiku. Nakon što je po strani ostavio akustične gitare, Bonamassa se vratio na pozornicu s tročlanim pratećim bendom u sastavu - Carmine Rojas (bas), Derek Sherinian (klavijature) i Tal Bergman (bubnjevi).

Žestoku svirku otvorio je s 'Dust Bowl' te obradom Howlin' Wolfa 'Who's Been Talkin'?' i 'Story of a Quarryman'. Bonamassa je zagrebačkoj publici predstavio dvije nove pjesme s posljednjeg albuma 'Driving Towards The Daylight' - 'Dislocated Boy' i naslovnu pjesmu.

Bonamassa je vješto kombinirao autorske pjesme s obradama poput sjajne 'Midnight Blues' Garry Moorea, a za bis dvosatnog showa je ostavio vrhunsku 'Sloe Gin' te 'The Ballad of John Henry'.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • šufnudl 03.10.2013.

    Šteta kaj je istovremeno u ledenoj dvorani bil hokej, tak da nije više ljudi došlo uživati u muziciranju Joe Bonamasse. Osobno me više oduševio u akustičnom djelu koncerta. Pravi majstor

Komentiraj...
Vidi sve komentare