To je to što me zanima!

Boris Dvornik preminuo u Splitu u 69. godini života

Glumac je preminuo u svom rodnom gradu od infarkta, potvrdila je Danijela Dvornik. Obitelj glumačke legende vijest je primila s nevjericom...
Vidi originalni članak

Boris je ustao iz kreveta i krenuo prema kuhinji. U mraku sam čula kako se nešto ruši. Potrčala sam prema njemu i našla ga na podu. Pokušala sam ga reanimirati, ali već je bio mrtav dok sam to činila. Umro je u roku 20 sekundi. U šoku sam, još nisam svjesna što je bilo, rekla je Dijana Dvornik (63).
Njezin suprug Boris Dvornik (69) preminuo je u ponedjeljak malo prije jedan ujutro od srčanog udara. Užasnuta Dijana najprije je zvala Hitnu pomoć, a zatim sinove Deana (45) i Dinu (43). Dean, koji živi u Zadru, istog je časa pojurio prema rodnom gradu. Dvornikovi sa zagrebačkom adresom, Dino, pobjednica “Big Brothera” Danijela (41) i kći Ella (17), danas će doputovati u Split.
- Šokirali smo se kad smo čuli. Tko bi to očekivao?! Bio je zdrav. Prekjučer sam razgovarao s njim i bio je ok - rekao je Dino.
Kaže da Boris nije bio samo glumačka legenda već i dobar otac.
- I umro je bez muke. Da bar svatko može tako živjeti i umrijeti - kaže Dino. Majka za Borisovu preranu smrt krivi način života.
- Pretjerivao je u nekim stvarima i iscrpljivao se poslom. Mogao je živjeti još 20 godina, ali on je živio na svoj način. Uvijek je govorio da neće živjeti po receptu - rekla je.

LJUBAV ZA CIJELI ŽIVOT
Dijana i šest godina stariji Boris Dvornik upoznali su se dok je njoj bilo samo 16 godina. Vjenčali su se čim je postala punoljetna, nakon dvije i pol godine veze.
- Proveli smo zajedno gotovo 50 godina. Bio je moj cijeli život. Sad sam ga izgubila u najgorim godinama. Ne znam kako ću bez njega - kaže Dijana.
Vjenčali su se 1962. i u dvije godine dobili dva sina. Dijana se nikad nije zaposlila. Brinula se o djeci i suprugu, koji je već početkom '60-ih stvorio zavidnu glumačku karijeru.
- On je radio na svoj način, ja na svoj. Bila sam stup kuće - govori Dijana i dodaje da je Boris bio divan suprug i otac. Ističe da mu je obitelj bila sve, bez obzira na karijeru i način života.
- Moja mama od svoje 16. godine nije ni dana bila bez njega. Bit će joj teško, ali ona je jaka. Uvijek je bila borac i znam da će biti dobro - kazao je Dino. Boris i Dijana Dvornik imaju petero unučadi. Dininu jedinicu Ellu, Deanovu kćer iz prvog braka Deu, Borisa i Arianu iz Deanova drugog braka te Andreu (3) iz Deanova trećeg braka.

NIJE USPIO DOVRŠITI FILM O SVOM ŽIVOTU
Posljednjih godina Dvornik je radio na projektu “Balade o glumcu”. Dokumentarna serija trebala je obuhvatiti njegov život od početaka u kazalištu Titovi mornari u Splitu pa do današnjih dana. Scenarij je pisao pet godina. Seriju je planirao snimati na svim mjestima važnim za svoju karijeru, diljem bivše Jugoslavije. Prošle godine završio je pilot-epizodu, na temelju koje je pregovarao s producentskim kućama o nastavku snimanja, koje je planirao dovršiti ove godine.
- Problem je što sam još živ, pa svi s kojima razgovaram misle kako još nije vrijeme za takav projekt. Kad umrem, sve će biti lakše - komentirao je Boris na sebi svojstven način.

SPROVOD NA LOVRINCU U 15.30
Posljednji ispraćaj Borisa Dvornika bit će u srijedu u 15.30 na splitskome gradskom groblju Lovrinac, a svi ožalošćeni mogu se od glumačke legende prije toga oprostiti i na komemoraciji u splitskom HNK. Boris Dvornik počivat će kraj svojih roditelja.
- Boris nikad nije išao na sprovode. Nema ni grobno mjesto. Tko bi se pred njim usudio spomenuti tako nešto - kaže supruga. Komemoracija za pokojnog glumca će biti u srijedu u 13 sati u HNK Split.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • ero 25.03.2008.

    A ća pizdite, Šjor je bi pizdek pravi, sjedil je sa Titom i glumio kako je on za Jugoslaviju, onda se prepa ka svaki smrad i Tuđmanu se ulizivao u dupe, zatim bio je prgav i bezobrazan a nije bio naročito kulturan ni školovan, volio je drugom podmetat (Smoje).Digla ga je KPJ na tron poslije ideološke uloge u\" Devetom krugu\" Jasenovačog logora.Pokaza se ka mali čovik u svakom slučaju, a kao glumac je bio guran od partije koju je kasnije popiša.Okružen tipovima kao Vrdoljak koji je isto gmizavac koji se uvjek uvlaće nekome, uostalom jad taj Dvornik bida od čovika ajme meni to je moj stav, a nikakva LEGENDA nego JAD.

  • withewoolf 25.03.2008.

    Neka ti je laka zemlja legendo. Za sobom si ostavio trag koji je neizbrisiv, pravedan, pošten i čovjek koji je sve što je radio, radio sa srcem i u potpunosti se posvetio tome...Počivao u miru majstore...sućut obitelji...

  • Crvenkapizza 25.03.2008.

    Toliko je bio pozitivan da mu jednostavno uloga negativca nije pristajala. Veliki Umjetnik , Boem i Gentlemen. Vječita mu čast i slava!

Komentiraj...
Vidi sve komentare