To je to što me zanima!

Brak bez bolnih udaraca: Tini je suprug Erwin dao svoj bubreg kako bi joj produžio život...

- Onda me šokirao. Rekao je da mi želi dati jedan od svojih bubrega - pisala je pjevačica, kojoj je Erwin rekao da 'ne želi niti jednu drugu ženu niti drugačiji život'.
Vidi originalni članak

Legendarna glazbenica Tina Turner preminula je u srijedu u 84. godini života nakon duge i teške bolesti.

Preminula je prirodnom smrću u svom domu u Švicarskoj, gdje je sa suprugom Erwinom Bachom (67) provela posljednje 23 godine života. Pjevačica i glazbeni producent upoznali su se još 80-ih godina i zaljubili se na prvi pogled, unatoč tome da je Erwin od Tine mlađi gotovo 17 godina. Ona je u trenutku upoznavanja imala 46 godina, a on 30.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bach ju je toga dana 1986. pokupio u zračnoj luci u Düsseldorfu, a kasnije je izjavio kako mu je vožnja bila jako ugodna i kako nije bio nervozan, iako je vozio svjetsku zvijezdu na zamolbu njenog menadžera Rogera. - Bio je jako zgodan, imao je prekrasne oči. Ušla sam u automobil i srce mi je odmah počelo jače lupati - otkrila je Tina u jednom intervjuu kod prijateljice Oprah Winfrey.

IKE TURNER Tina nije bila bivšem suprugu zlostavljaču na sprovodu: Kad je umro, rekla je jednu rečenicu...

Zanimljivo jest da se par vjenčao tek 2013., iako su prije toga zajedno bili čak 27 godina, a zaručili su se 1989. na njezin 50. rođendan. Prije toga ga je dva puta odbila. Iako nije imala namjeru prekinuti vezu, nije ga shvaćala ozbiljno.

Tina i Erwin vjenčali su se 2013. godine na civilnoj ceremoniji u dvorcu na jezeru Zurich. Svoje su vjenčanje proslavili i budističkim obredom na kojemu je bilo oko 120 uzvanika. Među njima su se našle i brojne slavne zvijezde, uključujući Davida Bowieja, Oprah Winfrey i Erosa Ramazzottija. Tina je za svoj poseban dan goste zamolila da dođu odjeveni u bijelo, a ona je za prigodu nosila haljinu brenda Armani.

Nedugo nakon vjenčanja Tinu su snašli zdravstveni problemi te je svega tri tjedna nakon svadbe doživjela moždani udar. 

U 84. GODINI Poznat uzrok smrti Tine Turner

Tri godine kasnije glazbenoj divi su bili dijagnosticirani rak debelog crijeva i hipertenzija, koja ju je na kraju koštala bubrega. 

- Suočila sam se s dva izbora: ili redovita dijaliza ili transplantacija bubrega. Samo bi mi transplantacija dala šanse za gotovo normalan život. Ali šanse da dobijem donorski bubreg bile su male - napisala je pjevačica u svojim memoarima 'My love story' iz 2018. 

Suočena s teškim zdravstvenim bitkama, Tina je razmišljala o eutanaziji i čak se učlanila u neprofitnu organizaciju Exit koja se zalaže za legalizaciju dobrovoljne eutanazije.

Ipak, njezin joj je suprug spasio život i donirao bubreg.  - Onda me šokirao. Rekao je da mi želi dati jedan od svojih bubrega - pisala je pjevačica, kojoj je Erwin rekao da 'ne želi niti jednu drugu ženu niti drugačiji život'. 

Rekla je i da je njezino tijelo pokušalo odbaciti novi bubreg i 'zahtijevalo više prijema u bolnicu'. U vrijeme pisanja memoara, Turner je rekla da 'problemi još uvijek nisu sasvim riješeni'.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bree77 27.05.2023.

    Nakon torture u mladosti ipak je pronašla ljubav kakvu zaslužuje, predivno.

  • 27.05.2023.

    Energija od zene, istinska diva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare