Obavijesti

Show

Komentari 2

Tina nije bila bivšem suprugu zlostavljaču na sprovodu: Kad je umro, rekla je jednu rečenicu...

Tina nije bila bivšem suprugu zlostavljaču na sprovodu: Kad je umro, rekla je jednu rečenicu...
7

Žrtva Ikeove agresije bila je i sama Tina Turner. Brak se počeo raspadati sredinom ‘70-ih. Kako je rasla Ikeova ovisnost o kokainu, tako je rasla i njegova destrukcija

VIDEO

Glazbena diva, Tina Tuner koja nas je napustila u srijedu, sa samo 16 godina počela je izlaziti u klubove. U jednom od njih - u klubu Imperial, upoznala je budućeg supruga. Osam godina stariji Ike Turner nastupao je tamo sa svojim R&B bendom Kings of Rhythm i nije isprva bio previše oduševljen idejom da ona postane dio njihova sastava. Nakon mnogo nagovaranja popustio je i počela je povremeno nastupati kao prateći vokal. U to vrijeme zaljubila se najprije u saksofonista Raymonda Hilla i s njim 1958. godine dobila sina Craiga Bullocka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

tina turner 00:59

Tek godinu dana kasnije počela je romantičnu vezu s Ikeom. Osim ljubavne veze, učvrstila se i njihova profesionalna suradnja. Pod imenom Little Anne postala je pjevačica na Ikeovim soul koncertima, a kad se 1960. godine Ikeov pjevač nije pojavio u studiju na snimanju pjesme 'A Fool in Love', uskočila je umjesto njega i otad počinje njezina ozbiljna glazbena karijera. Ike je shvatio da je u ruke dobio dragulj koji treba tek malo izbrusiti. Anna Bullock na njegov je nagovor promijenila ime u Tina Turner, a bend je promijenio ime u Ike&Tina Turner Revue. U međuvremenu Ike je u vezu s Tinom doveo i dva sina iz prvog braka - Ikea Juniora i Michaela, a uz Tinina Craiga, 1961. godine rodio im se i Ronald. Četverostruki roditelji vjenčali su se godinu dana kasnije u Tijuani u Meksiku. Te ‘60-e bile su prijelomne za njihovu karijeru.

Tina i Ike tada su stvarali nezaboravne hitove. Kao teški ovisnik Ike je osim komponiranja glazbe u bendu preuzeo i ulogu producenta i menadžera, potpisivao je ugovore za koncertne nastupe, ugovarao honorare i dijelio ih članovima benda koje je nadzirao kao da su njegovo vlasništvo, uz sve češće agresivne ispade.

Takav način rada rezultirao je sve češćim smjenama u postavi, a žrtva Ikeove agresije bila je i sama Tina Turner. Brak se počeo raspadati sredinom ‘70-ih. Kako je rasla Ikeova ovisnost o kokainu, tako je rasla i njegova destrukcija. Budući da nije želio prepustiti menadžment nekom pouzdanijem, sve je više novca trošio na drogu. Posljednji hit koji su zajednički napravili bila je pjesma 'Nutbush City Limits' koju su posvetili Tininu rodnom gradu. 

Posljednja snimka Tine Turner: Zahvalila se obožavateljima pa otkrila zbog čega je sretna...
Posljednja snimka Tine Turner: Zahvalila se obožavateljima pa otkrila zbog čega je sretna...

Turneja 1976. godine završila je debaklom. Ike je, kao i obično, iz dana u dan uzimao sve više kokaina i postajao sve agresivniji. Kad su u lipnju stigli u Dallas, Ike je uoči koncerta u garderobi nasrnuo na Tinu i ona je odlučila prekinuti život žrtve. Izjurila je na ulicu bez ijedne osobne stvari. U džepu je imala tek 36 centi i karticu za benzin, ali u glavi čvrstu odluku da se više nikad neće vratiti nasilnom suprugu. 

Razvod je okončala 1978., nakon 16 godina braka te objavila autobiografiju 'Ja - Tina', koja je pretvorena u scenarij za biografski film 'Što ljubav ima s tim?'. Svu bračnu stečevinu ostavila je Ikeu da bi nadoknadila troškove propale turneje. U 39. godini počela je opet od nule.

Kad je 2007. godine saznala da je Ike umro od predoziranja u svom stanu u San Diegu, putem glasnogovornika je dala kratku izjavu za medije:

- Tina nije kontaktirala s Ikeom više od 30 godina i nema daljnjih komentara.

Tina Turner in concert - London

2021. godine izašao je i dokumentarac o životu rock dive pod nazivom 'Tina'. U  filmu je ova neponovljiva pjevačica govorila o nekima od svojih najvećih životnih trauma, a progovorila je i o životu sa zlostavljačem Ikeom, od čijeg nasilja je imala PTSP.

Splitski pakao Tine Turner: Ike ju je mlatio i nakon koncerta na Gripama...
Splitski pakao Tine Turner: Ike ju je mlatio i nakon koncerta na Gripama...

- To nije bio dobar život. Od toga ne mogu i ne želim bježati. Bio je ispunjen nasiljem i traumama i to je istina. Istina koju sam ispričala - govorila je ranije Turner, koja je preživjela moždani udar i borbu protiv raka.  

Nakon braka sa zlostavljačem Ikeom, sreću je kasnije pronašla sa Nijemcem Erwinom Bachom, direktorom izdavačke kuće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete
STIŽE PRINOVA

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete

Šuškanja o prinovi krenula su krajem prošle godine, no sve je demantirao Tonči Huljić

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene
Petar Grašo i Hana Huljić su se upoznali kad je bila djevojčica, a par sada čeka i drugo dijete
LJUBAVNA PRIČA

Petar Grašo i Hana Huljić su se upoznali kad je bila djevojčica, a par sada čeka i drugo dijete

Sredinom 2021. godine počela su šuškanja o njihovom odnosu te su ih Splićani često viđali u gradu, a par dugo nije htio potvrditi vezu u javnosti. Zatim je u listopadu iste godine napokon potvrđeno da su u vezi