To je to što me zanima!

Brandon iz Beverly Hillsa 90-ih je bio tinejdžerski idol, a brza vožnja ga je skoro koštala glave

Jedna od zvijezda kultne serije 90-ih nije se puno promijenio od svojih najslavnijih dana, a danas slavi 54. rođendan
Vidi originalni članak

Američki glumac Jason Priestley javnosti je najpoznatiji iz serije 'Beverly Hills 90210', u kojoj je utjelovio Brendona Walsha. U 90-ima su za njim uzdisale tinejdžerice diljem svijeta, a uloga u kultnoj seriji potpuno mu je promijenila život. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Glumac je odrastao Vancouveru, a za glumu se počeo zanimati još kao dječak. Karijeru je započeo u reklamama, a na malim ekranima debitirao je s 12 godina u seriji 'Teen Angel'.

Ipak, svjetsku slavu stekao je tek kada je na audiciji za seriju 'Beverly Hills 90210' dobio ulogu Brandona.

Zbog svog atraktivnog izgleda, brzo je postao tinejdžerski idol, a obožavateljice imao je diljem svijeta. 

Osvojio je i dvije nominacije za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser te potpisuje čak 15 epizoda. Na seriji je radio punih deset godina, sve do njezina završetka.

Iako je nastavio glumiti, nikada nije nadmašio slavu kao u teen seriji.

Priestley je javnosti bio zanimljiv zbog burnog života. Godine 1998. Porscheom se zabio u telefonski stup u Hollywoodu te je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana i morao je proći program odvikavanja od alkohola.

ODMARA SE Glumac iz ‘Beverly Hillsa’ na snimanju pao s konja na glavu

To ga nije spriječilo da se u slobodno vrijeme bavi utrkama automobila na kojima je i sudjelovao. Godine 2002. zabio se automobilom u zid i zadobio teške tjelesne ozljede. No, brzo se oporavio. 

Osim toga, Jason je intrigirao javnost s ljubavnim životom. Povezivali su ga s brojnim kolegicama, a on se 2005. godine vjenčao s vizažisticom Naomi Lowde-Priestley s kojom ima dvoje djece, kćer Avu Veronicu (16) i sina Dashiella (14).

Podsjetimo, jedna od najpopularniji serija devedesetih emitirala se 2019. godine sa šest novih epizoda pod nazivom 'BH90210'. U seriji se pojavila originalna postava, a svima je nedostajao 'zločesti dečko' serije, Dylan. Naime, glumac Luke Perry preminuo je u ožujku te godine, u 53. godini života od moždanog udara. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'NE MOGU ZAMISLITI ŽIVOT BEZ TOGA'

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sunčana20 29.08.2023.

    volim ovoga glumca bas mi je simpatičan šta stariji to bolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare