To je to što me zanima!

Braniteljske udruge su protiv koncerata Karleuše i Lukasa: 'To što radite nema veze s mozgom'

U dopisu gradonačelniku su braniteljske udruge poručile kako bi trebalo zabraniti koncerte srpskih turbo folk izvođača na Barbarincu. Oko istih se izvođača ranije oglasio Domovinski pokret
Vidi originalni članak

Nakon Domovinskog pokreta protiv koncerata Ace Lukasa, Harisa Džinovića i Jelene Karleuše na Barbarincu, u sklopu festivala Island of Love, pobunile su se i braniteljske udruge. 

Kako javlja Portal Grada Kaštela, predstavnici braniteljskih udruga su u srijedu uputili zahtjev Gradu za otkazivanje koncerata. 

- Zašto se dozvoli koncerte Jelen Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vrijeđa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova djeca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom - navode u dopisu. 

PROTIVE SE NASTUPU NA BARBARINCU Lukasov menadžment o prozivki Domovinskog pokreta: Hrvati ga obožavaju, muzika nas spaja

- Stoga zahtijevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog glazbenika i domoljuba Marka Perkovića Thompsona, te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmyja Stanića - dodali su. 

Pobunio se i Domovinski pokret

Podsjetimo, Domovinski pokret se ranije pobunio protiv istih izvođača, te poručili kako smatraju da taj "glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju" te da moraju čuvati "kulturu kojoj pripadamo". 

NISU ZADOVOLJNI IZVOĐAČIMA Karleuša i Aca Lukas dolaze na Barbarinac, Domovinski pokret se žali: 'Trebamo čuvati kulturu'

- Festival, osim lokalaca, posjećuju mnogi domaći i strani turisti. Glazba oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu - naveli su u objavi na Facebooku. 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • fip14 campetto 24.07.2023.

    Dalmatinci

  • fip14 campetto 24.07.2023.

    Aca da let 3 ne

  • Mr. Spock 13.07.2023.

    Problem nije u srpskim izvođačima, nego u užasnoj glazbi!!! Davno je TBF u pjesmi Heroyix opisao ovo stanje uma: "Svi Hrvatine, a svaki skače ka klokan, čin čuje Cecu il neki hit turbo folka", a Rambo Amadeus dao odličnu definiciju: "Turbo-folk je nekritička, primitivna upotreba tehnologije. Kad uzmeš jednu pjevačicu iz ‘šofer-kafane’ pokraj puta, pa joj daš stilista i modernu garderobu, popneš je na ogromnu binu s light showom i daš joj prime time na televiziji – to je nekritička upotreba tehnologije, to je turbo-folk. Turbo folk nije glazba. Turbo folk je miljenica masa. Pobuđivanje najnižih strasti kod homo sapiensa. Turbo folk je gorenje naroda."

Komentiraj...
Vidi sve komentare