To je to što me zanima!

Britanci objavili imena sedam gradova koji su ušli u uži krug izbora za domaćina Eurosonga

Britanski pjevač Sam Ryder bio je drugi na natjecanju pa je Velika Britanija izabrana za domaćina nakon što su organizatori odlučili da ga ne može organizirati Ukrajina, pobjednica 2022.
Vidi originalni članak

Objavljen je uži izbor britanskih gradova koji bi mogli ugostiti natjecanje za pjesmu Eurovizije sljedeće godine, a u utrci je sedam lokacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle i Sheffield natjecat će se za organizaciju događaja u svibnju. Kako piše BBC, dvadeset gradova izrazilo je interes da budu domaćini, a oni koji nisu ušli u uži izbor su London i Belfast. Odluka će se donijeti na jesen.

BBC je rekao da se izbor od sedam članova temeljio na sposobnosti gradova da pokažu da imaju 'kapacitet, sposobnost i iskustvo da ugoste događaj ovih razmjere i složenosti'.

London bi ispunio te kriterije, ali nije ušao u uži izbor, jer BBC i vlada nastoje premjestiti događaje i prilike izvan glavnog grada. Nisu prošli ni Aberdeen, Brighton, Bristol i Darlington.

Pet gradova koji su ušli u uži izbor nalaze se na sjeveru Engleske, pri čemu Glasgow predstavlja Škotsku, a niti jedan nije južnije od Birminghama. Nijedan velški grad se nije prijavio, a Belfast je bio jedini potencijalni kandidat iz Sjeverne Irske.

NOVI PROBLEMI Velika Britanija nema slobodnu dvoranu za Eurosong sljedeće godine: 'Sve je već rezervirano'

Velika Britanija izabrana je za domaćina natjecanja nakon što su organizatori odlučili da ga ne može organizirati Ukrajina, pobjednica 2022. Britanski pjevač Sam Ryder završio je drugi na ovogodišnjem natjecanju u Torinu u Italiji.

Odluka o preseljenju iz Ukrajine zbog rata koji je u tijeku dovela je do žestokog procesa odabira između gradova Ujedinjenog Kraljevstva koji žele privući tisuće posjetitelja i pozornost oko 160 milijuna TV gledatelja diljem svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare