To je to što me zanima!

Dua Lipa napokon stala na kraj glasinama da će nastupati na otvorenju Svjetskog prvenstva

Iako je rođena u Londonu, roditelji pjevačice su s Kosova, a ona je rekla je da će u Kataru nastupati samo ako poboljša stanje poštivanja ljudskih prava
Vidi originalni članak

Britanska pjevačica Dua Lipa (27) demantirala je medijske natpise da će nastupiti na ceremoniji otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, prenosi The Guardian

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je rođena u Londonu, roditelji pjevačice su s Kosova, a ona je rekla je da će u Kataru nastupati samo ako se poboljša stanje poštivanja ljudskih prava. 

Ova izjava dolazi uslijed kontroverzi koje se vežu uz nadolazeći nogometni turnir, a koje su vezane uz odnos Katra prema radnicima migrantima i kriminalizaciju istospolnih veza. Katar je, naime, izazvao zabrinutost kod pripadnika LGBTQ+ zajednice koji planiraju putovanje u tu zemlju za vrijeme prvenstva jer je homoseksualnost tamo ilegalna. Osim zabrinutosti za LGBTQ+ zajednicu, skupine za ljudska prava osudile su diskriminaciju žena u zemlji i zlostavljanje radnika migranata koji su gradili građevine za Svjetsko prvenstvo u nogometu.

- Postoji mnogo špekulacija da ću nastupiti na ceremoniji povodom otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Neću nastupiti niti sam bila uključena u ikakve pregovore u vezi nastupa. Navijat ću za Englesku izdaleka i veselim se da ću jednog dana posjetiti Katar, kada ispuni sva obećanja vezana uz ljudska prava koja su dali kad su dobili pravo domaćinstva Svjetskog prvenstva - napisala je Dua Lipa na Instagramu.

Zvijezda južnokorejskog boy benda BTS, Jung Kook (25), jedini je službeno potvrđen izvođač koji će nastupiti na ceremoniji otvaranja, koja će biti na stadionu 'Al Bayt' 20. studenog. Američki reper Diplo, DJ Calvin Harris (38) i jamajčanski pjevač Sean Paul (49) također će nastupiti na 'Fifa Fan' festivalu koji će trajati 29 dana turnira.

NE SKRIVA KORIJENE Dua Lipa nastupila na Kosovu: 'Želim se zahvaliti svima koji su došli vidjeti našu lijepu Prištinu'

Lipa nije prva glazbenica koja izbjegava koncerte u Kataru. U nedjelju je Sir Rod Stewart (77) otkrio da je prošle godine odbio više od milijun dolara koliko mu je ponuđeno da nastupa u Kataru. 

- Odbio sam to. Nije u redu ići. I Iranci bi također trebali isporučivati ​​oružje Rusiji - rekao je za Sunday Times. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare