To je to što me zanima!

Carrie Fisher godinama bila u vrtlogu teških droga i alkohola

Glumica najpoznatija po ulozi princeze Leie u 'Zvjezdanim ratovima' umrla je 27. prosinca u 61. godini života od posljedica snažnog srčanog udara
Vidi originalni članak

Mark Hamill, koji je u kultnoj franšizi utjelovio Lukea Skywalkera, obilježio je godišnjicu smrti Carrie Fisher dirljivom objavom. 

.- Nitko zapravo ne ode zauvijek. Uvijek si s nama - napisao je glumac.

Carrie Fisher imala je srčani udar  27. prosinca 2016 godine, 15 minuta prije no što je zrakoplov, u kojem se vozila iz Londona u Las Angeles, sletio. Kada je avion sletio, glumica je hitno hospitalizirana te je bila u teškom stanju. Tijekom njenog boravka na intenzivnoj njezi, mnogi njeni kolege na društvenim mrežama pozvali su fanove da se mole za njeno zdravlje. No, Fisher je izgubila bitku. 

Zajedno s 'agentom za zvijezde' Bryanom Lourdom (57) imala je kći Billu Lourd (25) koja se danas bavi s glumom. 

Kći holivudskog 'zlatnog para', Eddie Fishera i Debbie Reynolds rođena je na Beverly Hillsu 1956. godine. Njeni roditelji razveli su se kada je imala samo dvije godine, a njen otac vjenčao se zatim za Elizabeth Taylor. 

Carrie je odrasla pod svijetlima reflektora pa nije ni čudo da je izabrala karijeru u zabavnoj industriji. U ranijim godinama, pojavljivala se u mjuziklima s majkom Debbie, u Las Vegasu te Broadwayu. 

Glumica se zatim preselila u London, gdje je upisala dramsku školu. Prvi put se na velikom ekranu pojavila u filmu Shampoo 1975., u kojem su glumili velikani poput Warrena Beattyja, Julie Christie i Goldie Hawn. 

'Lucas mi je uništio život'

No svijet ju je upoznao 1979. godine, kada je utjelovila hrabru i iskrenu princezu Leiu u Lucasovom hitu 'Zvjezdani ratovi IV: Nova Nada'. U filmu je glumila uz Marka HamillaHarrisona Forda i Aleca Guinessa. Carrie i njene kolege preko noći su postali super-zvijezde. Njihova lica počela su se pojavljivati na svemu - od lutaka, do pokrivača, šlapa, postera, šalica, privjeska za ključeve. 

Snimanje filmova koji su joj donijeli planetarnu slavu protekla su s puno 'slobodne' ljubavi i, kaže Carrie, droga.

- Tijekom snimanja 'Imperij uzvraća udarac' stalno smo šmrkali kokain. Nije mi se previše svidio, ali jednostavno sam morala biti uzimati bilo što - rekla je svojedobno Fisher koja se godinama kasnije našalila da joj je redatelj George Lucas 'uništio život'. 

Carrie je upala u vrtlog droge i alkohola te je provela dvadesetak godina u stalnoj borbi s ovisnostima. Najviše ju je 'prenula' smrt njenog prijatelja Johna Belushija koji je umro od posljedica predoziranja.  

- Polagano sam počela shvaćati da se drogiram puno više od ostalih i da gubim zdrav razum. Da sam bila ovisna o alkoholu, vjerojatno bih već sad bila mrtva - smatrala je glumica koja za svoju ovisnost nije krivili ni slavu ni Hollywood.

Ostavila glumu zbog pisanja

Osim toga, na setu 'Zvjezdanih ratova' imala je i, otkrila  tromjesečnu aferu s tada 33-godišnjim oženjenim Harrisonom Fordom. Njihovu je vezu nazvala intenzivnom te je otkrila da su provodili zajedno 'strastvene vikende' dok bi preko tjedna bili samo Leia i Han Solo. 

Mlada glumica prolazila je i kroz turbuljentno ljubavno razdoblje. Nakon kratkih zaruka s Danom Aykroydom 1980. godine, udala se za pjevača Paula SImona tri godine kasnije. Brak je trajao tek osam mjeseci. 

Iako joj je glumačka karijere cvijetala, a i dobila je naklonost kritičara zbog uloge u filmu 'Kad je Harry sreo Sally', Carrie se odlučila posvetiti pisanju. Tijekom godina, napisala je knjige 'Surrender the Pink', 'Delusions', 'Grandma and The Best Awful' te 'Princess Diarist'. 

Poznata i po svom britkom i beskompromisnom smislu za humor, Carrie je napisala i vlastitu stand up rutinu koju je izvela nekoliko puta tijekom godina. Nazvala ju je ''Wishful Drinking'. Prema izvedbi je napisala i knjigu.

Samo dan nakon Carrie Fisher preminula je i njezina majka, također proslavljena glumica, Debbie Reynolds. 84-godišnjoj Debbie je pozlilo dok je sa sinom Toddom Fisherom u njegovoj kući na Beverly Hillsu dogovarala detalje Carriena sprovoda. Hitna pomoć odvezla ju je oko 13 sati, a nekoliko sati kasnije je objavljeno da je preminula.

- Toliko mi nedostaje. Želim biti s Carrie - rekla je sinu nekoliko sati prije smrti.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.12.2017.

    rip

Komentiraj...
Vidi sve komentare