To je to što me zanima!

Čeka desetku: 'Kupila sam i novu kredu samo za tu ocjenu'

Željka u ožujku očekuje rođenje svog prvog djeteta, pa će se Žakline od ponedjeljka pridružiti Tomislavu Špičeku i Ivanu Pažaninu u savjetovanju i ocjenjivanju
Vidi originalni članak

Nakon dvadeset epizoda Željka Klemenčić odlučila je svoje 'sudačko' mjesto u žiriju popularnog RTL-ovog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' prepustiti Žakline Troskot, poznatoj zagrebačkoj slastičarki i gastro stručnjakinji. 

Naime, Željka u ožujku očekuje rođenje svog prvog djeteta, pa će se Žakline od ponedjeljka, 6.ožujka, pridružiti Tomislavu Špičeku i Ivanu Pažaninu u savjetovanju i ocjenjivanju kuhara amatera.

Žaklinina poslovna karijera u samom početku nije imala nikakve poveznice s kuhanjem no nakon brojnih pohvala koje je dobila za svoje vlastite recepte, ideja o otvaranju slastičarnice došla je sasvim logično 

 2010. u Zagrebu otvara slastičarnicu 'Amelie' (sada ih već ima tri), u kojoj nudi slastice izrađene od sastojaka domaće proizvodnje. Žakline neprestano radi na uvođenju novih okusa i inovacija u ponudu svoje slastičarnice, koju prepoznaje i struka.

- Prvi savjet vezan za kulinarstvo je da moraš voljeti ovaj posao. Doista moraš osjećati da se u tome možeš izraziti. Ja sam to osjećala i promijenila sam svoju odluku o budućem zanimanju. To je poziv koji moraš osjetiti, to nije nešto što možeš na silu naučiti jer ipak se radi o teškom i zahtjevnom poslu za koji je potrebno puno ljubavi i predanosti -  objašnjava Žakline koju su gledatelji RTL-a imali prilike upoznati u ulozi članice žirija showa 'Tri, dva, jedan-peci'.
 
Koja je najveća razlika između 321 Peci i 321 Kuhaj?

Peci je trajao puno kraće i nismo uspjeli toliko se povezati s kandidatima i otkriti njihove čari i znanje u slastičarstvu. No, imam osjećaj da su ondje došli ljudi koji su sjajno pekli kolače, ovdje puno češće čujem stvari poput 'nisam nikada to kuhao/la' ili 'nismo se s time susretali' što mi nije povezivo s idejom ovog showa. Ponekad me to ljuti. Važno je informirati se i prije prijave na show. Važno je čitati, raspitivati se i pripremiti se. Ne očekujem da budu na razini profesionalaca ali moraju pokazati da žele naučiti.
 
Što tražite od kandidata i što treba biti na tanjuru da zaradi desetku?

Ja ću uvijek dati 10 prije za okus nego za izgled. Nitko sretniji od mene ako je k tome i lijepo aranžirano. Naravno da svi mi iz žirija težimo izbalansiranom tanjuru koji je tehnički ispravan, ukusan i lijep, tome da kandidati rastu iz emisije u emisiju i da na kraju to bude odlično. Čekat ću desetku, već sam jako uzbuđena, čak sam si i kupila novu kredu samo za tu posebnu ocjenu.
 
Koje su najveće greške koje se mogu napraviti u kuhinji, a ljudi ih često previde?

Po meni sve kreće od pripreme i organizacije – to su ključne stvari. Pa i mi smo pod pritiskom, nitko nema u kuhinji pet sati za napraviti jelo – niti dečki u svojim kuhinjama niti ja u svojoj slastičarni. Prije radnog vremena je polusatni sastanak na kojem se dogovaraju zadaci i posao se odrađuje po dogovori i planu, drugačije ne ide.
 
Postoji li hrana ili čitavo jelo koje kategorički odbijate pojesti?

Jedino jelo koje jako teško mogu progutati je kuhana janjetina s graškom. Ne znam zašto, ali to je nešto što ne volim. Nemam problema sa stvarima kao što su puževi i žabe. Sa skakavcima ili crvima u čokoladi se još uvijek nisam susrela, mislim da mi ne bi bilo svejedno, možda da imam zatvorene oči.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • MrB 07.03.2017.

    S obzirom na to sto se kuha u toj emisiji niti ne trebaju im kuhari. To nije ocjenjivati bilo tko od nas...

  • ninci1512 05.03.2017.

    Ovo prestaje biti show i pocinje bit komedija :)))))

  • 05.03.2017.

    dosadni su ovoi postaje cirkus

Komentiraj...
Vidi sve komentare