To je to što me zanima!

Centar Zagreba uskoro dobiva posve novi set kino dvorana

Blitz-CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem se do nedavno nalazio Cineplexx
Vidi originalni članak

Blitz-CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem se do nedavno nalazio Cineplexx. Riječ je o vrijednoj akviziciji na kino tržištu, a sam prostor i kino dvorane doživjet će potpunu preobrazbu. Tako će se krajem ljeta ove godine u centru Zagreba otvoriti multipleks jedinstvenog i inovativnog koncepta, kakav do sada nije postojao u Hrvatskoj, a ni u ostatku regije.

Novi CineStar u Centru Kaptol značajno će obogatiti kulturno-zabavni život u samom centru grada, a zbog brojnih i raznovrsnih sadržaja zasigurno će postati i jedno od omiljenijih okupljališta građana. Inače, novi će multipleks raspolagati s ukupno pet potpuno digitaliziranih kino dvorana. Dvije ključne investicije koje će Blitz-CineStar realizirati u ovoj godini na kino tržištu u Hrvatskoj su otvorenja CineStar multipleksa u Centru Kaptol i u centru Mall of Split, a njihova će ukupna vrijednost iznositi preko 22 milijuna kuna. CineStar, kao regionalni lider među kinoprikazivačima i najveći investitor na tržištu, ostvaruje kontinuirani rast na tržištu, pa je tako i u prvom tromjesečju ove godine zabilježen rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani.

- Investicijski ciklus Blitz-CineStara traje u kontinuitetu od 2003. godine. U tom smo razdoblju otvorili 16 multipleksa u regiji, u ukupno 100 dvorana sa 17.000 sjedala implementirali smo najsuvremeniju kino tehnologiju, postavili smo trendove izvrsnosti na regionalnom tržištu , kako po pitanju kvalitete kino doživljaja, tako i po pitanju cjelokupnog iskustva koje kino danas može ponuditi. Osim otvaranja novog kino kompleksa u Centru Kaptol, koji će svojim konceptom biti revolucionaran, tu je i naša druga značajna ovogodišnja investicija - otvorenje CineStar multipleksa u centru Mall of Split krajem ljeta ove godine - istaknuo je Hrvoje Krstulović, član Uprave Blitz-CineStara.

CineStar Centar Kaptol, koji se otvara na prestižnoj lokaciji prvog multipleksa u Hrvatskoj, bit će osobit i po tome što će svojim konceptom građanima osigurati „ulaz u drugu/drugačiju stvarnost“.

- Bar koji će se nalaziti na samom ulazu u kino kompleks zamišljen je kao prolaz u drugu stvarnost. Prostor će nas poput zastora u kazalištu uvoditi i otkrivati svijet u kojem su mašta, individualnost, izričaj i emocije osnovni pokretači. Upravo to nama kao dizajnerima interijera, koji će ovom prostoru izvanrednih proporcija udahnuti novi život, daje slobodu promišljanja kakvu je teško susresti kod drugih projekata, a što će ovaj prostor u konačnici učiniti potpuno jedinstvenim mjestom - istaknuo je Dean Franić iz dizajnerskog dvojca Franić-Šekoranja koji radi na ovom projektu.

Blitz-CineStar trenutno u regiji posluje kroz 16 multipleksa s ukupno 100 dvorana i gotovo 17.000 sjedala, što ga s četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim kinoprikazivačem u ovom dijelu Europe.

Neki od već postojećih multipleksa raspolažu s premium kino dvoranama IMAX, Gold Class, eXtreme, Auro i 4DX™. CineStar također karakterizira i iznimna kvaliteta usluge. Standardi kina s pet zvjezdica su unificirani, tako da neovisno o tome u kojoj zemlji ili gradu se dvorane nalaze po tom pitanju ne dolazi do odstupanja.

Do kraja ove godine, pored spomenutih projekata u Zagrebu i Splitu, otvorit će se i kino u Novom Sadu s deset dvorana i 4 DX formatom te kino u Tuzli s pet dvorana. Nakon realizacije navedenih projekata Blitz-CineStar raspolagat će s ukupno 20 multipleksa, odnosno 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala, čime će dodatno osnažiti svoju lidersku poziciju na regionalnom kino tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ibee 21.03.2016.

    bas sam se ponadala da je gotov monopol ali ne

  • Tišina mora 21.03.2016.

    Odlično...treba ,treba -bit će to super već vidim

Komentiraj...
Vidi sve komentare