To je to što me zanima!

Cesare, vrati se! Proždrljivica Lola nam i dalje krade hranu

NIJE DUGO TRAJALO Millan je kujicu na bini odvratio od zdjelice, ali kod kuće se vratila starim navikama. Vlasnik kaže da je umiljata pa prevari ljude i ukrade hranu
Vidi originalni članak

Mješanku Lolu izabrali su između više od 500 pasa kako bi je Cesar Millan (45) preodgojio na pozornici u showu 'Vođa čopora' u zagrebačkoj Areni. Kujičin problem je proždrljivost, a vlasnik Nikola Kolić (29) kaže kako krade hranu sa stola, iz lonaca, džepova...

- Strašno je umiljata pa prevari ljude, a dok shvate da ih je pokrala, Lola je već daleko - opisuje Nikola kojem se Lola na pozornici otimala kako bi došla do zdjelice s hranom. Cesar Millan ju je uspio mirno prošetati oko tri zdjelice.

- To je bio samo trik. Cesar je nju zaigrao. Lola je pas tragač i kad joj nešto odvrati pažnju, zanemarit će hranu, ali to kratko traje. Pokušali smo to ponoviti kod kuće onako kako nam je Cesar pokazao, ali nije išlo - kaže Nikola.

Žao mu je što nije uspio nakon showa razgovarati s Cesarom i dobiti još savjeta. Millan je svojom tehnikom, za koju kaže kako je samo pitanje energije i stanja čovjekova uma, uspio smiriti i mladog staforda, radoznalog labradora te ratobornog pit bulla. Vlasnik proždrljivice Lole ne misli da 'šaptač psima' ima magični dodir.

- Svatko bi to mogao ako je dovoljno uporan. Vjerujem da bi Cesar uspio preodgojiti moju Lolu, ali trebao bi s njom provesti barem dva tjedna, kao što radi sa psima u svojoj emisiji - kaže nam Nikola.

Millan je jutro nakon showa otputovao u Zurich. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • forever_together 03.10.2014.

    ljudi, vidim da vas se dosta razumije u odgoj pasa.. Možete li mi savjetovati kako da psa odučim od skakanja i povlačenja za ruke? Udomili smo ga prije par mjeseci, a sad je star godinu i 3 mjesca. Naime, kad nas nema kod kuće i kad se vratimo, kad dođemo kod njega u njegovo veliko dvorište, toliko nas iskače da ga ne mogu umirit. Ne želim ga tući i zato je tako. Valjda se ne postavljam dobro, ne znam. Znam samo da je jako hiperaktivan, cijelo vrijeme trči. I kad se ne igramo s njim, gledam ga kroz prozor kako trči od jednog do drugog kraja dvorišta, a dvorište je kao da je bomba pala koliko kopa rupe jer osjeti miševe. Mislim da je mješanac nekog terijera. Može li mi netko pomoći kako da se postavim prema njemu? Pokušavala sam ga ignorirati, to pali ali samo u tom periodu je dobro. Kad se vidimo idući put.on opet isto :(

  • An0n9m0u5 03.10.2014.

    Cesar je pokazao kako se trenira psa! Problem ne može biti rjesen samo nakon toga trenutka. Da bi pas prestajao krasti hranu, Cesarov trik se mora trenirati po 3 puta na dan. Kao i sa bilo kojim trikom. Svatko tko je u klubu za obuku pasa će reći isto kao i ja. Psa se mora odgajati isto kao što se i djete odgaja. Djete neće naučiti ako mu se samo jednom pokaže. :) Ako želite ove subote na Bundeku je predstavljanje flyball-a. U 10-11 sati na ulazu u Bundek je utrka i još jedna utrka u 13-14 sat :)

  • žbirac 03.10.2014.

    Morate znati nešto o psima,oni su zadovoljni s malim milimetarskim komadićem. Jednom mu daj,više nego mu je potrebno uvijek će tražit više. To vam je kao odgoj djece,ko ima psa i odgojno se ponaša prema njemu,znat će o čemu govorim. I tu leži sva pamet,jer treba odgojit vlasnike a ne pse. Pišem što treba radit,što ne znači da ja tako radim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare