To je to što me zanima!

Charles će uskoro biti proglašen novim britanskim kraljem

Zastave će se dignuti na 24 sata u čast novom kralju, a onda će se vratiti na pola koplja. Na ceremoniji, kralj će dati izjavu o smrti svoje majke, kraljice Elizabete II. te će prisegnuti da će čuvati Crkvu Škotske
Vidi originalni članak

Charles III. (73) bit će službeno proglašen kraljem na povijesnoj ceremoniji u palači St James u 10 sati. Bit će to prvi put da se pristupno Vijeće prenosi na televiziji.

POGLEDAJTE VIDEO: CHARLESA III. PROGLASILI KRALJEM

 

Ceremoniji će nazočit tajni vijećnici (skupina sastavljena od viših političara), kraljevski gradonačelnik Londona i drugi visoki dužnosnici.

Zastave će se dignuti na 24 sata u čast novom kralju, a onda će se vratiti na pola koplja. Na ceremoniji, kralj će dati izjavu o smrti svoje majke, kraljice Elizabete II. te će prisegnuti da će čuvati Crkvu Škotske - jer u Škotskoj postoji podjela ovlasti između crkve i države.

Ceremoniji će prisustvovati Camilla (75), Charlesova supruga s kojom je 17 godina u braku i koja sada ima titulu kraljice supruge, te kraljev sin William (40), novi princ.

ODLAZAK KRALJICE Iako je postao kralj, Charles je i dalje u palači princa od Walesa

Charles je postao kralj u trenutku kada mu je umrla majka, ali Vijeće za pristupanje održava se čim je prije moguće nakon smrti monarha kako bi se službeno proglasio nasljednik.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.09.2022.

    Kralj Charles rekao Truss da je smrt njegove majke trenutak kojeg se pribojavao..😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare