To je to što me zanima!

Charles III. održao prvi kraljev govor u posljednjih 70 godina

Prije svega je odao počast svojoj majci, kraljici Elizabeti II., koja je preminula prošle godine. Isto tako je i Elizabeta, kada je davne 1952. sjela na britanski tron, govorila o svom ocu, Georgeu VI.
Vidi originalni članak

Britanski kralj Charles (74) održao je prvi govorio kao monarh Velike Britanije, ali i prvi kraljevski govor u čak 70 godina u Domu Lordova.

'NEPRAVDU TREBA ISPRAVITI' Kralj Charles stigao je u Keniju: 'Želimo ispriku, a zatim odštetu'

Charles je, uz svoju suprugu Camillu Parker Bowles (74), svečano otvorio parlament obrativši se zastupnicima i kolegama u Domu lordova. 

Prije svega je odao počast svojoj majci, kraljici Elizabeti II., koja je preminula prošle godine. Isto tako je i Elizabeta, kada je 1952. sjela na britanski tron, govorila o svom ocu Georgeu VI

Glavna točka kraljeva govora bila je iznošenje novog zakonodavnog plana premijeru Rishiju Sunakiju,  kojemu je ponudio godišnje licence za plinske i naftne projekte u Sjevernom moru. 

PRIJATELJSKO NATJECANJE VIDEO Kraljica Camilla i prva dama Francuske zaigrale stolni tenis: Pogledajte kako im je išlo

Ostale mjere koje je kralj najavio uključuju davanje ovlasti policiji da uđe na imanje bez naloga zbog oduzimanja ukradene robe te radnje za borbu protiv upotrebe tehnologije u kriminalu, kao što su predlošci za 3D ispis vatrenog oružja. 

Camilla je za ovu svečanu prigodu nosila svoju krunidbenu haljinu, koju je dizajnirao Bruce Oldfield.

NEMA POMIRDBE Tenzije se nisu smirile: Harry je pozvan na proslavu Charlesovog rođendana, ali ne želi doći...

Posljednji kraljev govor održan je 1950. godine kada je kralj George govorio usred britanske upletenosti u Korejski rat.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Miške 08.11.2023.

    Charles je simpatičan i kul a Camila kao krava

Komentiraj...
Vidi sve komentare