To je to što me zanima!

Chef Tomaž o Graši i vjenčanju: 'U Napulju me pitao da budem kum, a s Danijelom sam dobar'

Mogu reći da je on moj najbolji prijatelj, a s Petrom se poznajem od 1997., otkrio je renomirani chef Tomaž pa dodao da je, bez obzira na sve, i dalje i Danijelin prijatelj
Vidi originalni članak

Kum Petra Graše (45), slovenski chef Tomaž Kavčić za RTL.hr je progovorio o kumstvu s pjevačem, prijateljstvu s Danijelom Martinović (50), karijeri te o torti koja je nakon 'vjenčanja godine' izazvala podijeljene komentare domaće javnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na svadbi nije bio isti menu kao i na summitu čelnika Europske Unije. Samo jedno jelo je bilo s tog menija. Sve je bilo u organizaciji restorana Adriatic, a ja sam bio taj koji je pripremio aperitiv, prvo jelo, glavno jelo i tortu - otkrio je Tomaž. Naime, torta slovenskog chefa bila je rezervna torta uz još dvije koje su se poslužile gostima. 

- Ta torta je moja ideja i poslužujem je već više od 10 godina. Svidjela se svima, a puno gostiju je tražilo još jedan komad, no najbitnije je da se svidjela mladencima. Oni su je željeli i bila je u njihovom stilu - odlična, a s druge strane prizemljena. To su oni, to su mladenci - rekao je chef pa slasticu istaknuo kao jednu od njegovih najpopularnijih umjetničkih djela iz kuhinje. 

NAKON 'VJENČANJA GODINE' Hana Huljić iskreno: 'Nadam se da ću uskoro moći izaći, a da ljudi odmah ne vade mobitele'

Restoran poznatog kuhara iz Slovenije jedan je od pet restorana koji su dobili po jednu Michelinovu zvjezdicu u 2020. godini. Sve zasluge pripisuje svom timu jer, kako kaže, pojedinac u tom poslu nikada ne može postići takav uspjeh. 

Osim 'običnih ljudi', u Tomažev restoran dolaze i brojna poznata lica, a među njima je bila i bivša njemačka kancelarka Angela Merkel (67). 

- Držim se onoga 'u restoran uđete kao gosti, a izađete kao prijatelji' - rekao je Grašin kum. 

Splitskog pjevača, otkriva chef, upoznao je još 1997. godine kada je u njegov restoran došao po preporuci. 

- Dogodila se kemija, veliko prijateljstvo i od tada mogu reći da je on moj najbolji prijatelj. Imamo sreće to što imamo isti režim u smislu - vikende radi on, vikende radim i ja. Slobodni smo većinom ponedjeljkom i utorkom. Sva ta naša putovanja su više-manje bila tada. On dolazi kod nas, a ja sam jako puno puta išao i kod njega - otkrio je Tomaž pa dodao da je ostao u odličnim odnosima i s Danijelom Martinović iako su se ona i Grašo rastali nakon 24 godine veze.

Inače, Petar je bio kum kada se slovenski chef ženio s Flavijom, a sada ih vezuje duplo kumstvo. Njegov poziv ga je, priznaje, iznenadio. 

- Prošle godine prije Božića putovali smo u Napulj na neformalno druženje svih vlasnika Michelinovih zvijezda. Kada smo sletjeli na aerodrom stali smo u pizzeriju Michele i Petar mi je tamo rekao: 'Tomaž, želja mi je da mi budeš kum' - ispričao je chef.

Kumstvo je odmah prihvatio, a sredinom veljače uveličao je i najljepši dan u životu pjevača koji je tada oženio glazbenicu i skladateljicu Hanu Huljić (31).

- Svadba je bila puna emocija. Svi gosti su usko vezani uz njih - rekao je Tomaž i za kraj pohvalio Petra kao pjevača, ali i kao kuhara. 

- On je nevjerojatan talent u kuhinji. Sviđa mu se azijski stil. Svaka mu čast s obzirom na to da je sam usvojio tehnike - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Gruntovčani 01.03.2022.

    Dosta višeeeee, ko su oni da se o njima toliko piše u 3 pm

  • specijalka 01.03.2022.

    Sad nek se kum spanđa s Danči pa da svi postanu jedna big happy family. 😁😁

  • hell2 01.03.2022.

    Dosadno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare