To je to što me zanima!

Cillian Murphy posvetio govor na Oscarima posebnoj skupini

'Oppenheimera' su slijedili 'Poor Things' Yorgosa Lanthimosa s 11 nominacija (osvojena četiri Oscara) i 'Killers of the Flower Moon' Martina Scorsesea s 10 nominacija i niti jednim osvojenim kipićem
Vidi originalni članak

Snimili smo film o čovjeku koji je stvorio atomsku bombu, i u dobru i u zlu sad živimo u Oppenheimerovom svijetu. Stoga bih ovo želio posvetiti mirotvorcima posvuda, rekao je glumac Cillian Murphy (47) na 96. dodjeli nagrade Oscar u Dolby Theatreu u Hollywoodu.

CILLIAN MURPHY Zvijezda 'Oppenheimera' vješto skriva privatni život, a supruga mu je najveća podrška u svemu

Biografski film 'Oppenheimer', u kojem Cillian ima glavnu ulogu, osvojio je nagrade u najvažnijim kategorijama - za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja. 

Murphy je proglašen najboljim glavnim glumcem, dok je Robert Downey Jr. osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca.

POGLEDAJTE DOBITNIKE Zlatni globus dobili su 'Uboga stvorenja' i 'Oppenheimer', a 'Nasljeđe' je najbolja TV drama

Za Cilliana je to bila prva nominacija za zlatni kipić, a njegovo osvajanje Oscara ulazi u povijest jer je prvi put u toj kategoriji nagrađen irski glumac.

'Oppenheimera' su slijedili 'Poor Things' Yorgosa Lanthimosa s 11 nominacija (osvojena četiri Oscara) i 'Killers of the Flower Moon' Martina Scorsesea s 10 nominacija i niti jednim osvojenim kipićem.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mica Gogica 11.03.2024.

    Imamo novu, mladu zvijezdu i najvećeg karakternog glumca mlade generacije današnjice - Cilliana Murphyja. Zaslužio Oscara za maestralnu interpretaciju Roberta Oppenhaimera u epskom filmu. Zgodan je, upečatljivih plavih očiju, ali odaje dojam skromnosti i humanosti - što ga čini još većom glumačkom osobnošću u današnjem filmskom svijetu u kojem su se izgubile prave vrijednosti sedme umjetnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare