To je to što me zanima!

Coldplay će opremu na turneji napajati plesanjem publike

Bend nije imao turneju pet godina, jer su odlučili da neće neće nastupati dok ne pronađu održiv i ekološki siguran način za održavanje koncerta. Na novoj turneji generirat će električnu energiju iz kinetičkih plesnih podija
Vidi originalni članak

Britanski rock bend Coldplay je najavio da će na svojoj predstojećoj ekološki osviještenoj turneji 2022. smanjiti emisiju ugljičnog dioksida za 50% te posaditi drvo za svaku prodanu ulaznicu.

Također, na svojim će koncertima postaviti plesni podij koji generira električnu energiju iz kinetičke energije publike.

- Kad kažem  'Skačite gore-dolje!', doslovno ćete trebati skakati gore-dolje. Jer ako to ne učinite, svjetla će se ugasiti - objasnio je frontmen grupe Coldplay Chris Martin (44) za BBC.

Na društvenim mrežama u četvrtak su najavili svoju niskoemisijsku turneju, nazvanu po njihovom nadolazećem albumu "Music of the Spheres". Također, to će im biti prva turneja u posljednjih pet godina.

SVEMIRSKI KONCERT Bend Coldplay izbacio novu pjesmu i lansirao je u svemir

Naime, Chris Martin je ranije obećao da Coldplay neće ponovno nastupiti dok ne pronađu održiv i ekološki siguran način za održavanje koncerta.

- Cijeli koncert pokreće obnovljiva energija. Dva područja publike su na kinetičkim podovima - objasnio je.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare