To je to što me zanima!

Crnogorski pjevač tvrdi: Policija u Neumu me tukla zbog pjesme

O svemu se oglasio na društvenim mrežama, a brojnim pratiteljima savjetovao je da ne idu u Neum. Uz tekst je objavio i fotografiju na kojoj se vide masnice
Vidi originalni članak

Crnogorski pjevač Bojan Tomović (38) tvrdi kako ga su ga pretukli neumski policajci. Do navodnog sukoba je došlo u srijedu nakon što je glazbenik na zahtjev publike iz Tuzle otpjevao pjesmu 'Bosanac'. 

O svemu se oglasio na društvenim mrežama, a brojnim pratiteljima savjetovao je da ne idu u Neum. Uz tekst je objavio i fotografiju na kojoj se vide masnice. 

POLICIJA BLOKIRALA ULICU Tučnjava u centru Splita: Potukli se stranci, dva Britanca u bolnici

- Ovo je moja uspomena iz Neuma, ljeto 2020. Sinoć me je policija u Neumu tukla pendrecima zato što sam, zamislite, usred države Bosne otpjevao pjesmu Bosanac. Pretukli su i mog menadžera iz Srbije Bobana Kalajdžića kao i desetak momaka i djevojaka iz Tuzle koji su i tražili tu pjesmu - napisao je pjevač i dodao: 

- Pitao sam tog policajca 'Zašto', a on mi je pogledom prepunim mržnje odgovorio kako ovo nije Bosna i da se vratim tamo odakle sam i došao - tvrdi Bojan. 

MUP Hercegovačko-neretvanske županije o ovom slučaju se nije oglasio.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • lopinaizhr 14.08.2020.

    Zašto lažeš...

  • ante-portas 14.08.2020.

    Bosanska posla.

  • Jolde 14.08.2020.

    A jel ovim Erama treba nacrtati da je Neum u drzavi BiH. Mislim, neka oni sebe zovu kako god zele ali cinjenica je da se Bosancima i Hercegovcima cesto u kracem obliku kaze Bosanci... u tome nista lose. I pjesma o Bosancima koja govori o ljubaznosti tog naroda i ljepoti zena ne smije nigdje biti povod za probleme a pogotovo ne u drzavi gdje ti Bosanci, i Hercegovci naravno, zive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare