To je to što me zanima!

Cvjetni vijenac na kraljičinom lijesu ima posebnu simboliku

Sve cvijeće, bilje te lišće ubrano je u vrtovima Buckinghamske palače, te palačama Clarence House i Highgrove House. Vijenac je složen od mirisnih pelargonija, vrtnih ruža, hortenzija. Odabrano je ono u bojama zastave
Vidi originalni članak

Vijenac koji je položen na lijes kraljice Elizabete II. uoči njezina pogreba ima mnogo simbolike. Prema želji Charlesa III. (73), izrađen je s osnovom od engleske mahovine i hrastovih grana. Uključuje i mirtu, drveni simbol sretnog braka, kao i ružmarin. Mirta u vijencu izrezana je iz biljke uzgojene iz grančice u kraljičinom vjenčanom buketu 1947. godine. Lišće engleskog hrasta, koje bi trebalo simbolizirati snagu ljubavi, također se nalazi u vijencu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ostali elementi vijenca su mirisne pelargonije, vrtne ruže, među ostalim i one nazvane po kraljici, hortenzije, dalije i udovičice. Cvijeće je u nijansama zlatne, ružičaste i duboke tamnocrvene te bijele. U bojama koje se nalaze na kraljevskoj zastavi.

Sve cvijeće, bilje te lišće ubrano je u vrtovima Buckinghamske palače, te palača Clarence House i Highgrove House.

DAMA U CRNOM Sanja Musić Milanović stigla na sprovod Elizabete u kombinaciji dostojnoj kraljevske obitelji

Državni pogreb kraljice Elizabete II. bio je u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Vjerska služba trajala je nešto više od sat vremena.  Pojavili su se brojni članovi kraljevske obitelji, svjetski čelnici, predsjednici, premijeri... Veliki broj ljudi kraljičin sprovod gledao je i od kuće putem prijenosa uživo.

Nakon vjerske ceremonije, članovi kraljevske straže podigli su lijes i krenuli prema vratima. Kao i kod dolaska, u povorci iza lijesa hodali su kralj Charles III., princeza Anne, prinčevi Andrew, Edward, William, Harry, i ostali članovi kraljevske obitelji. Camilla i Kate s djecom bile su u vozilu, baš kao i Meghan te grofica Sofie te princeze Beatrice i Eugenie.

POGLEDAJTE VIDEO: SPROVOD UŽIVO

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 19.09.2022.

    Nadam se da je bakica u paklu na cerecenju

  • 19.09.2022.

    Mislim da su puno zanimljivije bajke o princezama,nego ova prica o kraljici stvarnosti jer to nije zasluzila

  • Pink_Panther24 19.09.2022.

    zaboli me,ocete moju sahranu prenositi

Komentiraj...
Vidi sve komentare