To je to što me zanima!

Cynthia Nixon izgubila: Cuomo u utrci za njujorškog guvernera

Bivša glumica 'Seksa i grada' zauzima se za zdravstveno osiguranje koje financira država i veći porez za najbogatije, besplatno obrazovanje te smanjenje cijena stanovanja...
Vidi originalni članak

Njujorški guverner Andrew Cuomo (60) lako je pobijedio glumicu Cynthiju Nixon (52) te osigurao nominaciju Demokratske stranke za treću utrku za mjesto guvernera, pokazuju neslužbeni rezultati u četvrtak navečer.

Cuomo je osvojio 63,8 posto glasova, u usporedbi sa 34,5 posto za Nixon, pošto je oko 74 posto izbornih okruga objavilo rezultate, prema njujorškoj izbornoj komisiji.

Bivša glumica 'Seksa i grada' zauzima se za zdravstveno osiguranje koje financira država i veći porez za najbogatije, renoviranje njujorške podzemne željeznice, besplatno obrazovanje te smanjenje cijena stanovanja.

U televizijskoj debati u kolovozu, ona je pokušala Cuoma opisati kao karijernog političara i pripadnika elite, dok je Cuomo naglasio njezin nedostatak iskustva kazavši kako glumica podcjenjuje izazove vođenja države i 'živi u svijetu fikcije'.

Cuomo potječe iz 'demokratske' obitelji, njegov otac također je bio njujorški guverner.

Za vrijeme debate isključio je mogućnost da će se na izborima 2020. natjecati za američkog predsjendika, u slučaju da bude izabran za još jedan četverogodišnji mandat guvernera. Izbori za njujorškog guvernera bit će 6. studenoga.

Nixon je tumačila lik Mirande Hobbes u seriji HBO-a 'Seks i grad'. Udana je za aktivisticu Christine Marinoni, a prije toga bila je udana za muškarca s kojim ima troje djece.

VIDI OVO! 5 jesenskih modnih trendova koji vladaju pistama.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 14.09.2018.

    zalaze se d ase vis eopeljesi bogate a onda sirotinja koja je vecinski glasac opet ne glasa za nju, i sto reci nego da su takvo stanje i zasluzili

  • Demetra 14.09.2018.

    "Udana je za aktivisticu Christine Marinoni, a prije toga bila je udana za muškarca s kojim ima troje djece." - pametnom dosta zašto je izgubila. Ova je too much i za liberalne demokrate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare