To je to što me zanima!

David Bowie će si za svoj 69. rođendan darovati novi album

Single ‘Blackstar’ koji će najaviti album ujedno je i soundtrack britanske kriminalističke serije ‘The Last Panthers’, u kojoj glumi i Goran Bogdan
Vidi originalni članak

David Bowie će 19. studenog objaviti novi singl ‘Blackstar’ koji najavljuje istoimeni novi studijski album za 8. siječnja, inače Bowiev 69. rođendan. Pjesme za novi album legendarni je glazbenik, kako piše The Times, snimio u New Yorku s lokalnim jazz glazbenicima.

Single koji će najaviti album ujedno je i soundtrack britanske kriminalističke serije ‘The Last Panthers’ , u kojoj glumi i Goran Bogdan. The Times piše kako novi Bowiev album karakteriziraju duge jazzerske dionice i stil karakterističan za njemačke bendove sedmdesetih, ‘Can’ i ‘Kraftwerk’. Prema istom izvoru na albumu su elementi gregorijanskih napjeva, soula, te elektroničkih beatova.

Inače, zadnji je album ‘The Next Day’ David objavio prije dvije godine. Naslov ‘Blackstar’ sugerira da je riječ o još jednom albumu sa svemirskim prizvukom kakve je Bowie već objavljivao, od albuma ‘Earthling’, ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars’, pa do ‘Space Oddity’. 


Idi na 24sata

Komentari 1

  • Linz 26.10.2015.

    David Bowie će si darovati novi album ??? Veće prdimahovine od ovog članka nisam do sad pročitao, dragi moj Bože !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare