To je to što me zanima!

David Gilmoure: 'Vjerujte, sad mi uopće ne fali Pink Floyd'

Nakon koncerta u pulskoj Areni David Gilmoure dao je prvi veći intervju američkom CBS-u povodm objavljivanja prvog solo albuma nakon punih devet godina
Vidi originalni članak

David Gilmoure je, nakon koncerta u pulskoj Areni , dao prvi veći intervju američkom CBS-u povodm objavljivanja prvog solo albuma nakon devet godina . Neuobičajeno otvoreno, legendarni je gitarist priznao da se još uvijek jako veseli nekim segmentima glazbenog posla:

- Kad shvatite da imate onaj začetak, crva nove pjesme, to je za mene čarobno. Pa onda, kad prvi puta čujete neku svoju pjesmu na radiju, kad shvatite da ju u isto to vrijeme slušaju milijuni ljudi. Fascinira me ta telepatija kojom ste povezani sa svima koji u tom trenutku slušaju.

Gilmour zadnjih 20 godina prepušta pisanje tekstova supruzi, britanskoj književnici, Polly Samson. Na upravo objavljenom solo albumu napisala je tekstove pet pjesama.  Zajedno imaju osmero djece, a prvi ju je puta zamolio da piše tekstove 1994., za album Pink Floyda, ‘The Division Bell’, što je ona prihvatila pod uvjetom da joj se nigdje ne spomene ime.

U spomenutom se razgovoru za CBS, David se prisjetio vremena nakon ogromnog uspjeha albuma bivše grupe, “Dark Side Of The Moon’ i ‘The Wall’, kad je s Rogerom Waterson počeo svojevrsnu borbu za kontrolu nad bandom. Waters je napustio band 1985. i počeo tešku pravnu bitku. Ipak, s grupom se ponovo pojavio na pozornici 2005., u londonskom Hyde parku, na globalnoj manifestaciji ‘Live 8’. Od tada Gilmoure i Waters nastupaju zajedno na humanitarnim koncertima, a David tvrdi da je prošlogodišnji album ‘The Endless River’, zadnji album Pink Floyda.

- Jednostavno nije moguće obnoviti bend bez pokojnog klavijaturiste Ricka Wrighta (umro 2008.). Ne bi to više bilo to veselje. Bend je odradio svoj posao u svojem vremenu. Ne nedostaje mi uopće - rekao je.

Gilmoura su još 1968., kao 21-godišnjeg mladića, pozvali da se priključi grupi Pink Floyd, a do danas je postao jedan od najcjenjenijih gitarista na svijetu, prema top listi Rolling Stone-a, 14. najbolji gitarist svih vremena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare