Obavijesti

Show

Komentari 0

David Gilmoure: 'Vjerujte, sad mi uopće ne fali Pink Floyd'

David Gilmoure: 'Vjerujte, sad mi uopće ne fali Pink Floyd'
6

Nakon koncerta u pulskoj Areni David Gilmoure dao je prvi veći intervju američkom CBS-u povodm objavljivanja prvog solo albuma nakon punih devet godina

VIDEO

David Gilmoure je, nakon koncerta u pulskoj Areni , dao prvi veći intervju američkom CBS-u povodm objavljivanja prvog solo albuma nakon devet godina . Neuobičajeno otvoreno, legendarni je gitarist priznao da se još uvijek jako veseli nekim segmentima glazbenog posla:

- Kad shvatite da imate onaj začetak, crva nove pjesme, to je za mene čarobno. Pa onda, kad prvi puta čujete neku svoju pjesmu na radiju, kad shvatite da ju u isto to vrijeme slušaju milijuni ljudi. Fascinira me ta telepatija kojom ste povezani sa svima koji u tom trenutku slušaju.

VIDEO

Gilmour zadnjih 20 godina prepušta pisanje tekstova supruzi, britanskoj književnici, Polly Samson. Na upravo objavljenom solo albumu napisala je tekstove pet pjesama.  Zajedno imaju osmero djece, a prvi ju je puta zamolio da piše tekstove 1994., za album Pink Floyda, ‘The Division Bell’, što je ona prihvatila pod uvjetom da joj se nigdje ne spomene ime.

U spomenutom se razgovoru za CBS, David se prisjetio vremena nakon ogromnog uspjeha albuma bivše grupe, “Dark Side Of The Moon’ i ‘The Wall’, kad je s Rogerom Waterson počeo svojevrsnu borbu za kontrolu nad bandom. Waters je napustio band 1985. i počeo tešku pravnu bitku. Ipak, s grupom se ponovo pojavio na pozornici 2005., u londonskom Hyde parku, na globalnoj manifestaciji ‘Live 8’. Od tada Gilmoure i Waters nastupaju zajedno na humanitarnim koncertima, a David tvrdi da je prošlogodišnji album ‘The Endless River’, zadnji album Pink Floyda.

- Jednostavno nije moguće obnoviti bend bez pokojnog klavijaturiste Ricka Wrighta (umro 2008.). Ne bi to više bilo to veselje. Bend je odradio svoj posao u svojem vremenu. Ne nedostaje mi uopće - rekao je.

Gilmoura su još 1968., kao 21-godišnjeg mladića, pozvali da se priključi grupi Pink Floyd, a do danas je postao jedan od najcjenjenijih gitarista na svijetu, prema top listi Rolling Stone-a, 14. najbolji gitarist svih vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško
Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje