To je to što me zanima!

Davor Gobac kao Mick Jagger: Ne pije, vježba jogu, ali i bilda

JA VOLIM SAMO SEBE Davor Gobac godinama izbjegava alkohol, kavu je zamijenio čajem od koprive, sad pazi na prehranu te vozi bicikl Zaprešićem
Vidi originalni članak

Pretjerujem samo s Čokolinom jer ga toliko volim da ujutro pojedem nekoliko porcija, kaže pjevač.

Nekad neobuzdani glazbenik Davor Gobac (50) s godinama se promijenio, baš kao i njegov idol Mick Jagger (71), frontmen Rolling Stonesa. Danas se, kaže Gobac, osjeća bolje nego kad je imao 20.


- Jedem uglavnom juhe od povrća, a tajna moje mladolikosti su čušpajzi. Varivo ne smije biti masno i sa zaprškom jer mi kao olovo pada na želudac - rekao je Gobac. Dodao je da je “zelenjavu” spravljenu na lešo s puno maslinova ulja zavolio zahvaljujući supruzi Deani (47), balerini koja je zbog svojeg posla morala jesti laganiju hranu.

Davor je zove šeficom kuhinje u njihovu domu. Uz to, Gobac redovito pije čaj od koprive kako bi pročistio organizam. Svi kafići u Zaprešiću, ističe Gobac, gdje živi već 30 godina, već znaju za tu njegovu naviku pa su ga nabavili. 


- Dečki zarundaju po dvije, tri ture alkohola, a ja se volim napiti čaja od koprive. Popijem 20 šalica pa piškim po 20 metara u dalj - kaže Gobac u svojem zafrkantskom stilu.

Njegova linija i dalje je besprijekorna, kao i kad je osamdesetih počinjao karijeru. Gotovo da nema bora na licu te je uvijek energičan i dobro raspoložen. Svaki dan provodi 45 minuta u teretani. To mu je, kaže, navika umjesto odlaska na posao, a time se riješio i išijasa koji ga je nekoliko puta tako “zgrabio” da nije mogao hodati.


- Između 9 i 10 sati moj je omiljeni termin. Najprije vježbam jogu kako bih se istegnuo, a tek onda odlazim na sprave - kaže Gobac. Umjesto aerobnih vježbi služe mu nastupi.


- Prašimo žestoku muziku. Ne bih mogao podnijeti da postanemo šlager bend samo zato što nemam kondicije - smije se Gobac. Dodaje kako izbjegava vožnju automobilom jer mu je draže ići pješice ili na biciklu. Za razliku od nekad, kaže da mu je dovoljno samo pet sati sna.


- Nekad sam spavao po tri dana u komadu, a danas legnem oko 2, probudim se u 7 i uopće nisam pospan - rekao je Gobac.

Nekad sam poludio na sitnice, a sad sam puno smireniji

Za kvalitetan život je, savjetuje, bitno da si čovjek ne “potrga živce”. Smatra da je bolje biti staložen. 
- Nekad sam znao poludjeti na sitnice, ali sam se zadnjih godina totalno skulirao. To smirivanje dođe kad imaš ‘četiri banke’ - tvrdi Gobac.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 03.11.2014.

    Kako bivšem punkeru (ako je to zapravo ikad bio?) može biti uzor član Rolling Stonesa, mislio sam da smo se mi stari punkeri uvijek borili i negodovali protiv tih rock giganata na alkoholu i drogi....

  • otilliaOS33 02.11.2014.

    meni je on legenda!

  • Brain Damage 31.10.2014.

    Ja jedem samo gljive, ne furam furke krive, popijem si tri pive i tako brijem i super mi je :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare