To je to što me zanima!

Davora izbacili iz showa zbog zagorjela luka i premalo začina

Davor Štern (44) nakon showa proizvodit će čarape jer ne želi raditi u kuhinji. Mario i Ljubo rade u hotelima u Dubrovniku i Rovinju, a Marko i Nastasja na Hvaru
Vidi originalni članak

 U ‘Masterchefu’ sam se najeo finih bifteka, boškarina i janjetine te naučio pripremiti hlap, gušću jetru, pačja prsa... Najviše će mi nedostajati Šimina i Srđanina jutarnja kava kojom su nas budili te Matijine i Robertove gluposti koje su izvodili, kaže Davor Šreng (44) iz Zagreba. Uz Srđanu i Šimu, na terasi hotela Esplanade morao je napraviti repliku brudeta Mate Jankovića. Nakon 90 minuta kuhanja žiri je odlučio da Davor napušta show.

- Luk je bio prekarameliziran, a okus ni upola sličan mojem brudetu - rekao mu je Mate. Kuhar Tomislav Gretić mu je prigovorio što je pomiješao različite okuse. Radovan Marčić je rekao da je sve nedovoljno začinjeno.

Davoru nije žao što je pred finale ispao iz showa jer ga kući, ističe, čeka dovoljno posla. Ima obrt za proizvodnju čarapa. Iako su mu nudili rad u restoranu kao i Željani Ančić, oboje su posao odbili jer ne žele raditi u kuhinji. No Ljubo Matulin prihvatio je posao u restoranu u Dubrovniku. Nastasja i Marko oduševljeni su radom u restoranu na Hvaru, a Mario je počašćen što ga je Tomislav Gretić zaposlio u rovinjskom hotelu Monte Mulini. Ivana Đokić zaposlila se u splitskom hotelu.

- Za početak će raditi pomoćne poslove. Oni su amateri pa ne mogu biti glavni kuhari. Plaće im mogu biti između 3500 i 4500 kuna - kaže Gretić.    

S kolegama iz showa otvara kulinarski klub

Namjeravam s ostalim kandidatima otvoriti klub u kojem će ljubitelji hrane razmjenjivati recepte i družiti se, kaže Davor.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • batinić1 11.06.2011.

    smrad je mala rijeć za njega

  • user_104762 11.06.2011.

    i tako je matija dogegao do finala :((( smrad :D

  • vinja 11.06.2011.

    Jako mi ružno zvuči kad se napiše da su nekoga IZBACILI iz showa. Smatram da se treba govoriti o ISPADANJU, a ne IZBACIVANJU. Svi natjecatelji izvrsno kuhaju, trude se i nastoje pokazati najbolje što znaju ali u konačnici mora ostati jedan. Dakako, tu ima i sreće ili pak peha pa nekome jelo ponekad ispadne bolje, a ponekad lošije, a to je i kriterij za ispadanje. Koliko čitam svi oni dobivaju ponude za posao, a to je jako dobro. I neka im je sa srećom, zavrijedili su.

Komentiraj...
Vidi sve komentare