To je to što me zanima!

Diklića su nagradili za poseban doprinos: 'Festival sam preuzeo '71., trajao je šest dana u HNK'

Glazbeniku je uručeno priznanje za doprinos Zagrebačkom festivalu, čiji je direktor bio čak 17 puta
Vidi originalni članak

Hrvatski skladatelj, pjevač i saksofonist Drago Diklić (85) u srijedu je dobio nagradu za poseban doprinos, a priznanje je dobio od Zagrebačkog festivala.

NA ZAGREB FESTIVALU Dragi Dikliću dodijelit će se priznanje za poseban doprinos

Drago je čak 17 puta bio umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, a obilježio ga je svojim pjesmama, koje su dobile status evergreena te imaju važno mjesto u povijesti hrvatke glazbe. Festival je čak i nagradio neke njegove pjesme, 'Još samo večeras' iz 1963. i 'Igra života', koju je izveo Vice Vukov 1969. godine.

- Današnjeg direktora festivala znam otkad je bio mali pa si gledam kako je ostario. Ja sam prvi put preuzeo festival '71 godine. Trajao je šest dana. Prvi put u HNK. Cijeli grad je bio festival. Restorani su imali posebne jelovnike. Na jelovniku je bila pašticada Tereza Kesovija pa odrezak Gabi Novak, a jedan mulac se sjetio staviti svinjske nogice 'a la Drago Diklić'. Nisam se ljutio - rekao je prilikom primanja nagrade.

Drago će u subotu, 18. ožujka, nastupati u Tvornici kulture. Koncert je nazvao 'Moj prijatelj Ivo Robić'.

- Prvih godina Ivo Robić je bio dominantan u svemu i veselim se koncertu u subotu. Festival je uvijek bio festival dobre glazbe i držim fige svim nasljednicima da to drže na vrhunskom nivou. Hvala na nagradi, ona je veliko priznanje. Hvlaa Alfiju Kabilju. Hvala od srca - poručio je Diklić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • menart 16.03.2023.

    Čestitke. Da mi je na 24sata zaronit u ono vrijeme kad je sve imalo nekog stila, finoću. A i sami ljudi su bili nekako mislim bolji, sudeći po pričama, slikama, videima... Sve u svemu. Do 💯te 🍀🍀🍀

  • XM12 15.03.2023.

    meimeir: I jest pravi gospodin. Drago mi je da je jos ziv.

  • meimeir 15.03.2023.

    Pravi gospon 👌🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare