To je to što me zanima!

Dinko Bogdanić provocirao Gopca zbog supruge?

Deana Gobac članica je Stručnog povjerenstva koje je lani odbilo primiti bivšeg ravnatelja baleta zagrebačkoga HNK u samostalne umjetnike
Vidi originalni članak

Idite u Brazil da vidite kako izgleda prava samba, samo je jedna od zajedljivih opaski koje je Dinko Bogdanić prošlu subotu uputio Davoru Gopcu i partnerici Tamari Despot. Nije riječ o dosjetki, nego o, kako doznajemo, Bogdanićevoj netrpeljivosti prema Gopcu i supruzi Deani. Član žirija u “Plesu sa zvijezdama”, doznajemo, nedavno je po drugi put podnio zahtjev Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika za status samostalnoga koreografa. Prošle godine Stručno povjerenstvo ga je odbilo. U komisiji je sjedila i Gopčeva supruga Deana. Ove će godine isto povjerenstvo, u kojemu opet sjedi Deana, odlučivati o Bogdanićevu statusu. “Deana Gobac je članica Stručnog povjerenstva i mijenja Marka Boldina kad je odsutan”, potvrdili su nam iz Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika.
Deana Gobac danas je koreografkinja, a nekada je bila članica baletnog ansambla HNK. Prije četiri godine, nedugo nakon što je Dinko Bogdanić postao ravnatelj Baleta HNK, Deana je dala otkaz i postala samostalna umjetnica. Navodno je bila nezadovoljna Bogdanićevim načinom rada. Nikad o tome nije željela pričati, a jučer je bila nedostupna za komentar. Njezina bivša kolegica iz ansambla Nikolina Bosnar dobila je spor protiv HNK i Bogdanića zbog vrijeđanja i fizičkog maltretiranja iz 2004.. Prema nepravomoćnoj presudi, HNK joj mora platiti 45.000 kuna.
'BIČEVANJEM SAM TJERAO SVOJE PLESAČE NA RAD'
“Bičevanje! To mi je drago čuti. I ja sam svoje plesače na sličan način tjerao na rad”. Tako je Bogdanić komentirao prilog u emisiji u kojem se Ištvan našalio da Nikolinu Pišek bičem tjera na rad. Tamari i Davoru rekao je da otputuju u Brazil učiti sambu na svoj račun jer vjeruje kako su u showu dosta zaradili da si to sami plate. Ni on jučer nije imao komentar jer je, kaže, na putu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • entoni 06.12.2007.

    Bogdanića je netko zlostavljao u djetinjstvu i to su posljedice !

  • Xenci 05.12.2007.

    Taj Dinko Bogdanić je bezobrazan do bola, a tek vulgaran...pa šta je samo radio tim balerinama, to je strašno!!! Drago mi je da je je izgubio sudski spor! Jer mu tako i treba...

  • rus_1 05.12.2007.

    Nije mi jasno da može Bogdanić preuzeti krivicu lošeg ocjenjivanja Gobca koji je i sam svjestan da pleše ukočeno kao kolac a uz to se i vidi po njemu da mu je dosta natjecanja u plesu, koji mu je s dužnim poštovanjem s obzirom na godine, previše težak. Vidjelo se i po njemu da želi u penziju (možda ga ovo trgne) ali kakve veze ima gđa. Gobac s g. Dinkom i zašto vaši novinari da ih ne imenujem traže nekakve osvetoljubive korelacije sa suprugom Gobca. Čini mi se da novinari ipak traže bilo koji tragić da isceniraju bilo kakav konflikt zbog čitatelja-tiraže ali i zakrvi pa čekaj i piši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare