To je to što me zanima!

Dino Jelusić postao 'JeluSICK' pa zapjevao uz poznate glazbenike

U društvu Joela Hoekstre iz benda Whitesnake na gitari, Tony Franklina iz sastava Blue Murder na basu te Virgila Donatija iz grupe Planet X na bubnjevima, Dino je otpjevao stari klasik glazbenih velikana Deep Purple.
Vidi originalni članak

Mladog hrvatskog glazbenika Dinu Jelusića (28) javnost je upoznala još kao 11-godišnjeg dječaka kad je Hrvatsku predstavljao na dječjoj verziji Eurosonga s pjesmom 'Ti si moja prva ljubav', a zatim i kao pobjednika HRT-ovog showa 'Zvijezde pjevaju'.

Ipak, Dino je svoj glazbeni put odlučio tražiti u nečemu drugome. Konkretno, u hard rock zvuku. U Hrvatskoj se to tek sporadično spominje, no otkako se Jelusić priključio velikom glazbenom projektu Trans-Siberian Orchestra, popularnost u SAD-u mu je sve veća, a u normalnim okolnostima bend je odrađivao pedesetak koncerata godišnje na velikoj turneji samo u toj zemlji. 

Okolnosti više definitivno nisu normalne, no posljednji video koji je Jelusić objavio na svom kanalu još je jedan pokazatelj da je naš pjevač u biranom društvu onih žešćih rokera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U društvu Joela Hoekstre iz benda Whitesnake na gitari, Tony Franklina iz sastava Blue Murder na basu te Virgila Donatija iz grupe Planet X na bubnjevima, Dino je otpjevao stari klasik još jednih glazbenih velikana, benda Deep Purple. Pritom je Jelusić svoje prezime umjetnički prekrojio u 'Jelusick' i poigrao se riječima.

PREOPTEREĆENI Jelusić: Jadno mi je kad vidim neke starije kolege u Hrvatskoj

Obrada pjesme 'Stormbringer' nastala je kao dio online benefit koncerta Six String Salute, a čiji je cilj u ovim teškim vremenima skrenuti pozornost na tešku sudbinu zaposlenika u glazbenoj industriji. Ne rock zvijezdi i menadžera slavnih bendova, već onih 'malih' ljudi za miks pultom, volanom ili onih koji slažu pozornicu, a koje je pandemija koronavirusa potpuno ekonomski uzdrmala.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tagostino@yahoo.com 26.03.2023.

    Dino is amazing so freaking talented and creative best performer ever

  • Čitateljica33 22.09.2020.

    Zvjerka! To je glazba i glazbenik, a ne ovaj freak show koji nam svakodnevno serviraju.

  • Hrabro_srce 22.09.2020.

    Nevjerojatan pjevač. Izvanzemaljac. O njemu bi trebalo stalno pisati, a ne o Šuputici, Severini i sličnima. Dino, svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare